2 Reacties

  • marion 2 juli 2018 at 09:41 Beantwoorden

    Loslaten dat je huis netjes moet zijn en vandaag het werk af. Schoon, oké. Beetje voor het oog opgeruimd: ook chill. Maar echt poetsen kan je wel weer als het regent. :)
    Ik maak mezelf vaak gek met de dingen die ik ‘eigenlijk’ nog moet doen. Wanneer ik dan met mezelf afspreek wanneer ik die taken wel doe (maar vandaag niet), geeft het rust. Dus niet: ik moet nog steeds de badkamer poetsen, maar wel: donderdag ga ik de badkamer doen. Lijstje vol, maar hoofd leeg. Werkt voor mij.

    Zoals Loesje zegt: De zon schijnt, het werk wacht. Ik twijfel: waar is de zee.

  • Maria 4 juli 2018 at 13:11 Beantwoorden

    Een lijstje maken met alle dingen die je bezighouden, waarbij je het gevoel hebt, dat je er ‘iets’ mee moet. Dat is vaak een vaag gevoel dat de hele dag in je achterhoofd sluimert. Zet het onder elkaar en kies welke punten echt jouw aandacht verdienen. Zet ook neer welke punten deze keer geen prioriteit hebben. (Met een lekker dik kruis) Voel je niet schuldig: je kan nou eenmaal niet alles. De punten die overblijven krijgen een vraagteken. Zeg de punten met het kruis meteen af (als het een afspraak betreft of iemand iets van je verwacht). Of streep ze door in je agenda. Het lucht echt op!

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *