Lees Johannes 4:21
“Geloof me,” zei Jezus, “er komt een tijd dat jullie noch op deze berg, noch in Jeruzalem de Vader zullen aanbidden.”

Aanbidding. Wie van jullie associeert dat in eerste instantie met muziek en zingen? Ik heb dat echt jaren gedaan. Maar langzaamaan heb ik geleerd dat aanbidden veel meer is dan een liedje zingen of muziek maken. Het is iets dat je hele leven omvat. Doordat we door COVID-19 voorlopig niet met groepen mogen zingen in de kerk, gaan we deze week kijken naar wat aanbidding is, en op welke manieren dat meer kan dan alleen (samen) zingen.

Aanbidding is niet hetzelfde als zingen. Zingen is een vorm van aanbidding

Laatst was ik bij een bijeenkomst van onze aanbiddingsgroep in de kerk. Voor het eerst waren we met 30 mensen bij elkaar, op anderhalve meter afstand in de grote zaal van onze kerk. De teamleider zei: “We kunnen helaas niet samen aanbidden, dus laten we bidden.” En die zin bleef hangen en maakte me een beetje boos. Want wat we niet moeten doen, is gaan geloven dat corona het onmogelijk maakt te aanbidden als we niet samen mogen zingen in de kerk. Juist niet!

Samen zingen in de kerk is een van de vele vormen waarmee je kunt aanbidden. Maar het is absoluut niet de enige manier.

Aanbidding is een levensstijl

Het Griekse woord dat we in het Nieuwe Testament tegenkomen voor aanbidding is: proskuneo. Het betekent kussen. Hetzelfde woord gebruikt men ook als een hond zijn baasje ontmoet en zijn hand likt. Aanbidding is een teken van trouw, adoratie en relatie.

Wil je meer lezen? Dat kan. Mom Squad Members krijgen wekelijks een e-Book met voor elke dag een kort moment van bezinning. Kort, maar zeker niet oppervlakkig. Ben jij member? Log dan in! Ook als je meer info wilt, klik dan hieronder.

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Squad e-Magazine én een Weekly Devotional. Die wil jij toch niet missen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.