Al een jaar of twee ligt bij ons de Samenleesbijbel in de kast. Een supermooie Bijbel in de Bijbel in Gewone Taal (BGT) vertaling die je samen met je kinderen kunt lezen. Boordevol achtergrondinfo over bijbelse thema’s, landen, streken en personen. Zelfs voor mij en mijn man nog enorm leerzaam, zal ik maar zeggen.

Het enige nadeel tot nu toe was dat het pas geschikt is voor kinderen van ongeveer 7 jaar. Toen we deze Bijbel kregen was Mads ruim tweeeneenhalf en Jesse nog geen half jaar. Je snapt, niet heel geschikt.

De Samenleesbijbel Junior is er!

MAAR THANK GOD! Blijkbaar vonden veel meer mensen dit jammer en bedachten de makers van de Samenleesbijbel dat het een goed idee zou zijn om een junior versie te maken die al met jongere kinderen (vanaf 4 jaar) gelezen kan worden. Sinds een aantal weken, ligt bij ons dan ook naast de ‘gewone’ Samenleesbijbel ook de Samenleesbijbel Junior. En wat ben ik daar blij mee!

Overzichtelijk en fijn leesbaar

Naast dat de uitvoering supermooi is, het boek goed aanvoelt en de voorkant duurzaam gedrukt is op linnen, vind ik de inhoud het meest voor zich spreken. Gelukkig maar, want dat is wat we ook willen doorwerken met onze kinderen. En echt, ik overdrijf niet, ik vind het een hele fijne kinderbijbel. De pagina’s zijn ruim opgezet, de korte bijbelverhalen zijn zelfs voor mijn bijna 3-jarige Jesse al goed te volgen en de gespreksvragen sluiten heel goed aan bij de denk- en belevingswereld van Mads (bijna 5 jaar). Ook Jesse kan op sommige vragen goed antwoord geven, wat soms voor hilarische gesprekjes zorgt. ‘Wat vind jij het mooiste dat God heeft gemaakt?’, vroegen wij hem. “Ehm… Chanty,” zei hij toen. Dat is zijn champignonnen-knuffel. 🙂

Leuke doe-dingen en liedjes

Goed te volgen bijbelverhalen worden aangevuld met leuke doe dingen, weetjes, ‘wat vooraf ging’ en/of liedjes. Zo is er voldoende verdieping en variatie aan te brengen voor verschillende type kinderen en leeftijden in een gezin. De liedjes zijn te vinden op de website die bij de Samenleesbijbel Junior hoort:

Fijn gezinsmoment

Standaard hebben wij op zondagmiddag een gezinsmomentje. Onder het genot van een plankje met wat lekkers, lezen wij met onze kinderen een bijbelverhaal. Onze oude kinderbijbel is net uit. Nu gebruiken we deze Samenleesbijbel Junior. En ook al duren de gezinsmomenten maximaal 20 minuten vanwege de spanningsboog van onze jongens, het zijn (ook dankzij de Samenleesbijbel Junior) echt de meest fijne momenten aan het eind van een weekend. Daarbij is de prijs van deze uitgebreide kinderbijbel ook fijn: voor €19,95 te verkrijgen bij je lokale (christelijke) boekhandel. Natuurlijk is hij ook online te verkrijgen, maar vergeet de kleine ondernemer om de hoek niet nu de feestdagen er weer aan komen!

P.S. Heb je ook kinderen van 7-jaar of ouder in je gezin? Check dan de gewone Samenleesbijbel eens. Op deze website kun je informatie, wat materiaal, de liedjes en een filmpje over de Samenleesbijbel vinden. 

Yes! We mogen een exemplaar van de Samenleesbijbel Junior weggeven! Wat je hiervoor moet doen? Reageer onder dit bericht op de website, Facebook of Instagram met waarom jij denkt dat de Samenleesbijbel Junior écht een onmisbaar middel is voor de geloofsopvoeding binnen jullie gezin. 🙂 Meedoen kan tot en met zaterdag 27 oktober 2018. De winnaar krijgt maandag 29 oktober 2018 een bericht. 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een reflectie tool waarmee 2021 lekker kan beginnen!

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.