Vandaag is het donderdag en zoals elke week, maken we ook nu de balans op. Voor mij was het een leerzame week. Voor jullie ook? 

Afgelopen week hebben we veel geleerd over de connectie tussen zelfbeeld, beeld van God en talentontwikkeling. Duidelijk is als je geen goed zelfbeeld of een verkeerd beeld van God hebt, dat je dan ook moeite kan hebben met het ontwikkelen van je talent dat past in jouw bestemming. Nu is een beschadigd zelfbeeld of verkeerd beeld van God vaak niet één, twee, drie opgelost. Daar is even tijd en aandacht voor nodig.

Als je je talent gaat ontwikkelen, kun je onderweg ook te maken krijgen met het reuzen, apen en beren op je weg. Hierdoor kun je ontmoedigd of angstig raken. Er kan van alles gebeuren waardoor jouw focus weggehaald kan worden door de vijand; die wil namelijk echt niet dat jij gaat ‘shinen’ in jouw bestemming!

In het stuk van maandagavond hebben we hierover mogen lezen. Ook hebben we vier fases van talentontwikkeling mogen ontdekken in het verhaal uit 2 Koningen 4, over de weduwe en het oliekruikje. Deze fases zijn ontdekt door Matthijs Goedegebuure en worden ook wel het Jarsons-principe genoemd.

Dinsdag nam Jolanda Koornstra ons mee naar de opdracht die Jezus ons gaf in Johannes 20:21. We mogen er allemaal op uit om uit te delen van Zijn Koninkrijk. En dat hoeft echt niet in een ver land. Zending kan ook in je eigen omgeving zijn. Ben je nou benieuwd naar wat ze hierover schreef en wil je graag ook weten welk oertalent bij jou hoort? Lees dan het stuk van dinsdag nog even goed!

Gisteren hoorden we in het liedje Shepherd van Amanda Cook dat God altijd met ons meegaat. We zijn een soort pelgrim op reis. God maakt onze melodieën terwijl we bezig zijn in een proces. Maar Hij is er altijd bij. Echt waar.

En vandaag is het donderdag… misschien heb je deze week wat meer tijd nodig om dingen te laten landen. Dat mag! Denk vooral tijdens het herkauwen even na over de onderstaande vragen:

  1. Als je de stukken over je zelfbeeld en beeld van God overdenkt, heb je dan het idee dat dit voor jou goed is zo? Of heb je last van een verkeerd zelfbeeld of beeld van God? 
  2. Denk je dat je last hebt van een verkeerd zelfbeeld? Dan is het goed om na te denken over hoeveel last je van deze dingen hebt. Zit je echt helemaal in de knoop? Dan is het wellicht een idee om met een pastoraal werker uit je kerk te gaan praten, Celebrate Recovery te gaan doen of deel te nemen aan Cleansing Stream. Ook is het natuurlijk mogelijk om deel te nemen aan een ander coachtraject, bijvoorbeeld van Groundwork. Een gesprek met een maatschappelijk werker, psycholoog of praktijkondersteuner van de huisarts is natuurlijk ook goed. Als je maar iets doet waarmee je verder kan. Wil je jouw beeld van God helder krijgen? Ga met Hem de diepte in door Bijbelstudie te doen, met geloofsgenoten over Hem te praten en om God zelf te vragen Hem te openbaren aan jou!
  3. Heb jij helder wat jouw oertalent is? Wat zou je hiermee willen doen?
  4. Als je kijkt naar de vier fases van talentontwikkeling, in welke fase bevind je je nu dan?
  5. Wat zou een volgende stap in jouw talentontwikkeling kunnen zijn?
  6. Waar wil je God voor danken en wat wil je met Hem bespreken in gebed? Bijvoorbeeld dingen waar je tegenaan loopt of vragen die je hebt omtrent je talentontwikkeling (lege vaten die gevuld moeten, dingen die je nodig hebt om verder te kunnen of andere dingen waar je mee zit). 

Heel veel succes met het herkauwen van deze stof en de bijhorende vragen. Morgen is het vrijdag, dus dan heb je nog wat extra ruimte om na te denken over deze dingen.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.