Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.

Filippenzen 4:6-7 

Bidden… soms is het een opgave. Maar vinden jullie het achteraf net als ik ook altijd zo fijn?

Gisteren noemde ik in het artikel over bidden de film ‘War Room’. Deze film heeft een hoop leerpunten en sleutels in zich als het gaat om een krachtig gebedsleven. Het concreet maken van gebedspunten en noteren + doorbidden van Bijbelteksten is daar een voorbeeld van.

De opdracht van vandaag:

Om het bidden wat makkelijker en concreter te maken, gaan we vandaag gebedskaartjes maken. Deze kaartjes helpen je om meer structuur te brengen in je gebedsleven, als je dit zou willen. Je kunt ook met je kinderen gebedskaartjes bedenken en elke dag of elke week een moment pakken om een gebedskaartje “door te bidden”.

  1. Zorg voor papier: A4 papier, knutselpapier, stevig papier, gekleurd papier of ander papier wat je in huis hebt om gebedskaartjes van te maken. Als je wilt en tijd hebt, mag je ze ook op de PC maken met mooie foto’s of andere achtergronden.
  2. Lees de Bijbeltekst uit Filippenzen 4:6-7 Schrijf deze op een kaartje. Dit wordt het “hoofdkaartje” van je gebedskaartjes.
  3. Maak een kaartje met het onderwerp dromen en schitteren
  4. Schrijf/teken/knutsel/verf op de voorkant van het kaartje de onderwerpen en op de achterkant waar je over zou willen bidden (bijv. bij ‘ dromen’ : talenten ontwikkelen, een passende bediening vinden, financiën bij elkaar krijgen, nieuwe mensen leren kennen die je verder kunnen helpen. Bij ‘ schitteren’ kun je denken aan de punten die je belemmeren in het schitteren in Zijn licht; meer geloof, meer kracht, meer zien van Hem, sluiers als schaamte, schuldgevoel etc. wegnemen).
  5. Denk na over andere onderwerpen en gebieden in je leven waar je voor wilt bidden. Schrijf deze onderwerpen op een apart kaartje. Denk aan: gezondheid, financiën, school kinderen, relatie, vriendschap, bepaalde mensen waar je voor wilt bidden, situaties die spelen in jouw gezin/familie/bij de kinderen op school, werk, collega’s etc.
  6. Maak het aantal benodigde kaartjes zo groot of klein als je wilt (bijv. bankpas formaat of A6 formaat als je het samen met je kinderen gaat doen (dan hebben ze iets meer ruimt om te schrijven/tekenen)
  7. Maak ook de overige gebedskaartjes. Versier ze met tekeningen, letters, stickers, waterverf of maak een afbeelding op de PC. Voor de gebedspunten van de kleintjes kun je ook symbolen bedenken aanvullend op de woorden op de kaartjes (bijv. tekening van school, van een hart voor gezondheid, twee poppetjes voor vriendschap).
  8. Extra uitdaging voor wie dit wil proberen: zoek voor elk kaartje een bijpassende Bijbeltekst die je kunt gebruiken tijdens het bidden. Bid voor- en zoek naar een tekst die bij jou en de situatie past zodat je vanuit het Woord je gebed extra sterk kunt maken.
  9. Stop alle kaartjes in een bakje (afhankelijk van de maat van je kaarten kies je een bakje waarin het past). Je kunt natuurlijk zelf ook een bakje knutselen of de kaartjes aan een touwtje hangen met knijpers zodat je ze goed kunt zien.
  10. Prik vervolgens voor jouzelf en met je (eventuele) partner en kinderen de komende paar weken vaste momenten waarop je gaat bidden. Pak tijdens deze momenten steeds één of meerdere gebedskaartjes met een onderwerp (afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je hebt). Soms zijn er adhoc dingen (zoals zieken of calamiteiten) die gebed vragen. Pas deze dan ook in. Weet dat je alles mag zeggen tegen God, ook je kinderen. Voel je dus vrij om echt je hart te delen en daarin een voorbeeld te zijn voor de rest!

1480367974087

Deze manier van bidden is denk ik erg leuk en waardevol om met je kinderen te doen. Het leert ze samen met jou bidden! Begin heel simpel gewoon voor hun school, vriendjes en gezondheid. Plan dan voor jezelf bijvoorbeeld nog een moment waarop je zelf voor jouw eigen gebedspunten gaat bidden.

Ik ben benieuwd wat je van deze opdracht vindt! Ik wens je veel succes met het maken van jullie gebedskaartjes en ben erg benieuwd wie dit gaat toepassen en wat de effecten zijn. In ieder geval ga ik er werk van maken met mijn gezin! I will keep you posted.

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.