Als je Mattheus 6 leest, zie je dat Jezus veel adviezen geeft over hoe wij ons mogen gedragen als Christen. Ook over bidden zegt Hij daar een aantal dingen. In vers 5 en 6 geeft Hij aan dat we niet voor de show moeten bidden zodat ‘ men’ ziet dat we bidden. Hij zegt; trek je terug in je huis en bid daar in het verborgene. Dat wat je in het verborgene doet, wordt gezien en beloond door God.

Jezus leerde ons een krachtig gebed waarin alles voorkomt wat we eigenlijk nodig hebben. Door ratelen in gebed is niet nodig omdat God toch al weet wat we nodig hebben, zegt Hij. Het gebed dat Hij ons leert heet het “Onze Vader” en gaat zoals hieronder geschreven. Zo gaaf hè, dat Hij ons leert bidden tot ONZE VADER! Zijn Vader is ook ONZE Vader!

Als je de zinnen van dit gebed goed leest en overdenkt, omvat het inderdaad alles wat we nodig hebben. Dus als je een keer niet weet wat je moet bidden, dan is dit een heel mooi gebed om eens door te bidden en stil bij te worden! Bethel Music maakte er ook nog eens een mooi liedje van, die je kunt beluisteren door op de foto te klikken 🙂

Mattheus 6:9-13

9 Bid daarom dit gebed: Onze Vader in de hemel, wij eren Uw heilige naam.

10 Laat Uw Koninkrijk spoedig komen. Laat Uw wil op de aarde worden gedaan, net zoals in de hemel.

11 Geef ons vandaag het eten dat wij nodig hebben.

12 Vergeef ons onze zonden, zoals wij anderen hun zonden vergeven.

13 Laat ons niet in verleiding komen, maar verlos ons van de kwade machten. Want het Koninkrijk is van U en alle kracht en glorie tot in de eeuwigheid.

Amen.

 

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.