De HEER wil ik prijzen, elk uur van de dag,

mijn mond is altijd vol van zijn lof. Psalm 34:2

Gisteren hebben we een heel stuk over aanbidding gelezen. Eigenlijk ging het stuk over twee dingen: over aanbidding in Geest en Waarheid, maar ook over de  levens veranderende ontmoeting met Jezus die de Samaritaanse vrouw had. Haar getuigenis “Hij weet alles van me” was voor velen genoeg om in Hem te gaan geloven. Later gingen zij geloven omdat zij Hem zelf hebben gehoord en weten dat hij werkelijk de redder is (Johannes 4:42). De ontmoeting met Hem was blijkbaar belangrijk voor de kracht van hun geloof.

Aanbidding is zoveel in één, dat het echt gewoon ook te veel is voor deze week. Eigenlijk zijn alle onderwerpen uit de Bijbel te groot voor een week. 😉 Maar wat intrigerend is aan bovenstaande, is dat de mensen eerst geloof in Hem vonden door de woorden van de vrouw heen, en dat later verruilden voor een ervaring die zij zelf gehad hadden toen zij Jezus’ Woorden hoorden. Dat wat wij doen of zeggen over Hem kan al genoeg zijn, maar door Hem te zoeken en te vinden wordt er een nieuwe getuigenis gecreëerd. Omdat een ontmoeting mét Hem dwars door alles heen gaat…

Mooi hè? Door Hem te aanbidden, komen wij in Zijn licht. God houdt er van om aanbeden te worden, dus Hij laat ons echt dichtbij komen als we gaan aanbidden. En daarom is het zo belangrijk om het met volle aandacht, oprechtheid en alleen voor Hem te doen. Onze God is jaloers, Hij wil exclusieve aandacht. Daarom wordt alles wat hoger op ons lijstje staat dan Hij als afgod gezien. Best heftig he?

Vandaag gaan we eens kijken naar hoe ons aanbiddingsleven eruit ziet. Volg als je tijd hebt onderstaande stappen. Mocht je geen tijd hebben om met pen en papier aan de slag te gaan, probeer er dan deze week over na te denken. De komende dagen lenen zich daar ook nog prima voor. Maar geen zorgen als je er niet aan toekomt! 😉

De opdracht:

  1. Maak op een papier drie kolommen.
  2. Zet in de eerste kolom: waarmee ik God aanbid. Hier vul je in wat jouw vorm van aanbidding is.
  3. Zet in de tweede kolom: Wat maakt dit aanbidding in Geest en Waarheid? Noteer de dingen waarvan je denkt dat ze echt pure, echte en oprechte aanbidding zijn. Geen idee wat ik bedoel? Check dan hier het blog van gisteren.
  4. Bedenk je dat aanbidding in het onzichtbare (dus waar niemand het ziet) de meest pure vorm van aanbidding is. Daar waar niemand kijkt, daar is God ook. Hoe ziet jouw aanbidding er dan uit?
  5. Noteer in de derde kolom eerlijk (!) de dingen die van jezelf zijn. Bijvoorbeeld: status, ego, jaloezie, afgunst.
  6. Schrijf onder de kolommen waar je voor wilt bidden (bijv. om meer aanbidding in Geest en Waarheid) maar ook waar je God voor wilt danken (bijv. dat wat je voelt van Zijn aanwezigheid als je aanbidt). Alles wat in je hart opkomt is goed!

Om af te sluiten dit prachtige liedje, waarbij wat in de tekst gezongen wordt voor mij pure aanbidding door mijn ziel is.

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.