Gisteren kon je een mooie, ontwapenende en fijne Bijbelstudie lezen die is geschreven door Rianne Zegelaar. Wat een mooie dingen stonden erin! Bijvoorbeeld dat je veel mooie eigenschappen in mag zetten als moeder (en als vrouw ook). Hij gelooft in jouw kunnen!

Nou zijn er verschillende types moeders. Bij de één lijkt alles super makkelijk te gaan en is er geen sprankje onzekerheid te bespeuren. Dat zijn voor mij vaak die moeders met drie kinderen op de fiets die fluitend en zonder problemen van A naar B gaan, moeders die in een overvolle supermarkt  peuters zonder driftbui bij het snoepschap weg kunnen krijgen, moeders die er nog steeds fris, fruitig en stralend uitzien ondanks dat ze al jaren niet slapen. Heldinnen vind ik ze soms. En er zijn legio andere type moeders.

Ik ben zo’n andere type moeder. Sinds mijn drie-jarige peuter het concept snoep ontdekt heeft lukt het mij zelfs niet meer om hem met een snoepje in mijn hand dat gangpad door te krijgen. En na ruim 3.5 jaar slaaptekort is de energie best wel vaak een beetje op en is mijn geheugen veranderd in een gaatjespan. Maar, op de fiets gaat alles nog steeds prima. Dat dan weer wel. 😉

Met al die verschillende moeders, zijn er ook verschillende dromen en wensen voor jou als moeder. Had je vroeger een beeld van hoe je dacht dat het zou zijn? Hoe is dat beeld nu? En mooier nog… wat waardeer je eraan?

Vandaag gaan we een brief aan onszelf schrijven vanuit een bijzonder perspectief 🙂

De opdracht:

  1. Zorg voor een fijne pen en papier
  2. Lees de tekst van gisteren nog eens door. Laat de woorden even goed op je inwerken.
  3. Schrijf boven aan de brief: Aan jou, de door Mij uitgekozen moeder voor mijn kinderen
  4. Rianne schreef het stukje uit Exodus om in woorden alsof het voor moeders was geschreven. Vandaag ga je dit stukje gebruiken om die woorden over jouzelf uit te spreken, vanuit Zijn perspectief.
  5. Zie hier het stukje:

De HEER zei: “Ik heb mijn keuze laten vallen op jou. Ik heb je uitzonderlijke talenten geschonken: (zorgzaamheid, liefde en inzicht op allerlei gebied). Je kunt (organiseren, plannen en van je huis een gezellige en veilige plek maken). Je kunt (luisteren, aanmoedigen en je kinderen het leven leren leiden). En je beheerst ook nog allerlei andere vaardigheden, zoals (taarten bakken, het huishouden runnen) en last but not least: je kunt knuffelen als de beste.  

6. De opsommingen die tussen haakjes staan, gaan over specifieke eigenschappen. Vul hiervoor eigenschappen in die bij jou horen om de brief zo echt over jou te laten gaan. 

Vind je dit een gekke opdracht? Dat mag. Het is ook altijd raar om over jezelf te schrijven of te spreken. Daarom wil ik je uitdagen je echt even ‘boven jezelf’ te plaatsen en vanuit God Zijn liefhebbende ogen naar jezelf te kijken. Richt je aandacht op Hem, neem een diepe teug adem en schrijf op papier wat je ingegeven krijgt!

Foto: shutterstock

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.