Vandaag is de zevende dag van de challenge. De zevende dag is Bijbels gezien eigenlijk een rustdag, dus dat gaan we vandaag ook lekker doen 😉 

‘Ik vraag maar één ding van de Heer. Dit is wat ik het liefste wil: ik wil alle dagen van mijn leven dicht bij de Heer zijn, om ervan te genieten hoe prachtig en hoe vriendelijk Hij is en om Hem te leren kennen.’

‭‭PSALM‬ ‭27:4‬ ‭Basis Bijbel

Ons verlangen
Is dat niet het verlangen van ons allemaal? Om elke dag dichtbij de Heer te zijn? Om van Zijn vriendelijkheid te leren en Zijn pracht te reflecteren als schitterende dochters? Want dat is wat er gebeurt als we meer tijd met Hem doorbrengen. Net zoals dat gebeurt als je een vriendschap met iemand opbouwt.

Helaas is de realiteit vaak anders. Drukke agenda’s, zorgen, werk, de zorg voor kinderen en allerlei andere zaken kunnen ons er lange tijd van weerhouden om écht even aan Jezus’ voeten te zitten en Zijn liefde te ontvangen. Maar man o man… wat hebben we het juist dan nodig.

De challenge van vandaag is misschien wel de grootste uitdaging van deze week. Je mag vandaag echt een momentje met Jezus pakken. Misschien lukt het je vanmorgen al, vanmiddag als de kids slapen of vanavond voordat je naar bed gaat. Ook al ga je hierdoor een half uurtje later slapen dan normaal, ik kan je beloven dat dit halve uurtje voor jou in positieve zin veel uit kan maken.

Wat gaan we doen?

  • Kijk in je agenda van vandaag. Hoe ziet jouw dag er vandaag uit? Zie je een momentje om je af te zonderen? Het hoeft geen uren te zijn. Tien minuten is al genoeg. Bijvoorbeeld voor je gaat slapen. In je slaapkamer zijn is een goede optie, maar ook kun je ervoor kiezen even een wandeling te maken, in een andere rustige omgeving te gaan zitten, een bad te nemen of lekker lang te douchen. Ga je voor de laatste twee opties? Dan zou ik minimaal 20 minuten nemen 🙂
  • Zorg ervoor dat je geen prikkels hebt. Dus geen kindjes om je heen als het even kan.
  • Kies een manier om bij Jezus te zijn die bij je past. Bijvoorbeeld door het mooiste liedje dat je over Hem kent te gaan luisteren. Of door een dagboekje te lezen. Of door gewoon in gebed bij Hem te gaan zitten en verder stil te zijn. Je kunt hiervoor dit bidden, hardop of in gedachten:

“Heer Jezus, hier ben ik. Ik kom gewoon even bij U. Er is namelijk maar één ding dat ik wil; bij U zijn. Zodat ik Uw vriendelijkheid kan voelen en Uw stralende licht kan ontvangen. Dank U wel dat ik bij U mag komen. Dat ik U beter mag leren kennen en dat U graag bij mij bent.”

  • Probeer de tijd die je doorbrengt met Jezus te focussen op Hem. Laat je gedachten gaan over Jezus, over hoe mooi Hij is, hoe fijn het is bij Hem te zijn. Merk je dat je gaat malen of dat je je best probeert te doen voor Hem? Bid dan bovenstaand gebed weer. Het gaat niet om wat je op dit moment te bieden of te vragen hebt, maar om gewoon bij Hem te zijn. Zonder voorwaarden. Om je te helpen hier een liedje van Jen Johnson die ook geneigd is van alles te gaan doen voor Hem en dan door Hem wordt uitgenodigd niets te doen.
  • Zet tijd apart bij Hem zolang het lukt of zolang je het wilt. Sluit af met een dankwoord en een diepe teug lucht voordat je de drukte weer instapt.
  • Zie je vandaag echt geen kans om een momentje te pakken? Ik heb wel eens een moment bij Jezus gehad op de wc… Ik heb me daar toen bewust even 5 minuten opgesloten tijdens een knetter drukke werkdag om m’n ogen dicht te doen en bij Hem te zijn! Wel even je timer zetten als je bang bent in slaap te vallen. Het is ook gek als je collega’s je van de wc moeten gaan plukken… 😉

Hopelijk lukt het dit moment met Hem te pakken vandaag zodat je daarna lekker door kunt met een rustig gevoel en bewust van Zijn aanwezigheid!

Zegen!

Groetjes Daniëlle

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.