Terwijl ik dit type, heb ik de griep. En nee, dat is geen Sinterklaas rijmpje. 😉

Ik had mezelf voorgenomen de zaterdagpost elke week zelf te schrijven, afgestemd op wat die week zou doen. Wat voor reacties er zouden komen op de challenge. Op woensdag heb ik namelijk altijd de hele dag om te schrijven, dus in theorie zou het elke keer goedkomen. Maar helaas had ik dit griepje niet zien aankomen. 

“Calculeer altijd tijd in voor errors,” zei een oud werkgever regelmatig tegen mij. Hij zag dat mijn gedrevenheid tegelijk mijn valkuil was: meer en meer hooi op mijn vork nemen omdat ik zoveel dingen leuk vind om te doen. 

Ik denk dat je het een beetje kunt vergelijken met een muurtje bouwen zonder cement tussen de stenen. Dat lijkt in eerste instantie heel wat, maar het valt zo om. Belangrijk is om een muur in het geheel te stabiliseren, cement als “lijm” toe te voegen en het geheel netjes af te voegen zodat het beter bestand is tegen alles.  

Deze griep had ik niet zien aankomen (maar wanneer zie je een griep wel aankomen). Maar het heeft wel invloed op mijn muren. Er stonden net iets te veel deadlines in mijn agenda deze week, maar er was geen ruimte om ze op te vangen. Muurtjes bouwen zonder cement, zeg maar. Gevolg is stress, wat niet bijdraagt aan het geheel. Alsof je door mul zand fietst; dat kost ontzettend veel energie en het duurt megalang voordat je van a naar b bent.

Thank God zijn er een aantal bloggers uit het team waar ik op kan terugvallen. Zij schrijven de komende twee weken de #zaterdagpost zodat mijn week iets relaxter wordt. En volgende week biedt een extra dagje kinderopvang ruimte voor het inhalen van het werk dat is blijven liggen.

Maar belangrijker is nog dat ik vanaf nu mijn agenda anders beheer. Meer ruimte voor “errors”. Of eigenlijk meer ruimte om te metselen met cement. Ik heb de emmer en de spatel alvast uit de schuur gehaald. Het cement maak ik de komende week samen met God. Die heeft precies wat ik nodig heb. Ik moet het er alleen wel halen. 😉

En nu hup mijn bed weer in.

Liefs Daniëlle

Mijn computer en telefoon gaan een weekendje uit. Mochten jullie mailen i.v.m. mail die niet goed aankomt of plaatsen jullie bestellingen in de shop, maandag wordt alles weer in behandeling genomen!  

Gebed

Heer, we hebben het zo nodig om ons leven en ons huis met U te bouwen. U bent het cement wat onze muren zo sterk maken. Wat onze verdediging verstevigt. Op eigen kracht kunnen we het niet. Wilt U mij helpen bij U te blijven komen en tijd in te bouwen voor ‘errors’ zodat onze muren niet omvallen als er een windvlaag langskomt. We willen niet bouwen op mul zand, maar op Uw Rots!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.