Deze Worship Woensdag luisteren we een lied van Kinga Ban: Altijd welkom.

Kinga Bán is zangeres, getrouwd met haar man Reinder en samen zijn ze ouders van drie kinderen. Kinga is ongeneeslijk ziek en zal menselijkerwijs gesproken niet oud worden. Als ik haar hoor praten over dat ze haar kinderen moet gaan loslaten, huilt mijn moederhart met haar mee. Maar naast haar verdriet, is haar geloof in God en positieve houding enorm inspirerend.

Ze zingt hierover op haar ontroerende cd Uit Liefde. Samen met haar band Sela zingt ze een prachtig lied ‘Altijd Welkom’. Ze vertelde hierover tijdens het verkiezingscongres van de ChristenUnie het volgende:

Kinga Ban: “Nu ik hier nog ben, wat kan ik hier nog doen? Ik ben niet echt een idealist, ik ben maar een klein mens. Ik ben gewoon op het schoolplein en thuis, in m’n huiskamer. Ik vroeg me af: wat kan ik dan doen? Een vriendin van mij schreef dit lied. Eén van mijn lievelingszinnen hieruit is: “En ik zal geen oordeel geven maar in liefde met je leven.” Ja, dat is wat ik wil doen. En dit kan ik niet uit mezelf, maar ik wil dat wél. Dat is wat ik elke dag proberen: iets van Jezus liefde doorgeven, gewoon in het in het delen, de deur van je huis open zetten. Dat vind ik een mooi streven. Het gaat over het delen van de overvloed. We hebben zoveel: een huis, geld en zoveel meer. Maar wat heb je eraan als je dat allemaal voor jezelf houdt? In dit lied zit ook die diepere laag, van niet oordelen maar uit liefde leven. Dat we ook aan tafel kunnen zitten met Jezus, die ons zonder oordeel aanziet. Ik kan soms nog oordelen, ook al wil ik dat niet. En dan hoop ik steeds weer die kleine stapjes te zetten achter Jezus aan.”

Wat kunnen wij moeders doen om Jezus’ liefde handen en voeten te geven? Thuis, met de kinderen of buitenshuis op je werk. Bid om de vervulling van Gods Geest zodat je Gods liefde en licht kunt doorgeven.

Altijd welkom

De deur staat voor je open
Kom je even binnen lopen
Om te eten en te praten
Al je onrust los te laten

Want je bent toch niet vergeten
Dat je altijd hier mag eten

Zie je de gedekte tafel
Op de plek waar ik ontrafel
Wat er binnen in je hart leeft
Wat jou moed en wat jou kracht geeft

En ik zal geen oordeel geven
Maar in liefde met je leven

Deel met mij in de overvloed
Er is genoeg
Voel je vrij jezelf te zijn
Je bent en blijft altijd welkom

Deel met mij in de overvloed
Er is genoeg
Voel je vrij jezelf te zijn
Je bent en blijft altijd welkom

Ik schenk nog eens je glas bij
Nu we bij elkaar zijn
Laat ons proosten op de liefde
En onbezorgd genieten

Als wij afscheid moeten nemen
Weet dan dit
Het is voor even

Altijd welkom

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.