Doordat ik in het onderwijs werk, hebben de afgelopen vier weken in het teken gestaan van rustig aan doen. Twee van de vier weken was m’n liefste ook vrij en heerste er (zover dat gaat met een baby en peuter) een echte vakantiemodus. Maar nu is het weer voorbij. Vandaag begint hij weer met werken. Dinsdag start het wennen bij de nieuwe kinderopvang en een paar dagen daarna begin ik ook weer. Ik vraag me alleen af hoe we dat heerlijke vakantie ritme enigszins gemakkelijk kunnen gaan ombuigen naar wat vanaf zeer binnenkort weer normaal is. Het wennen aan vakantieritme had al genoeg voeten in aarde…

De jongens slapen nu laat (rond 21u pas) en verwelkomen de dag ook pas tussen 8.00u en 8.30u weer. Heerlijk is het eventjes. Maar over niet al te lange tijd moeten we rond 7.40u echt wel weer richting de kinderopvang om op een beetje relaxte tijd te verschijnen op ons werk. Nu werken wij allebei in of nabij onze woonplaats, waardoor we niet extreem vroeg de deur uit hoeven maar toch. De wekker gaat wel om 6.15u. Klinkt misschien vroeg, maar ik vind dat nog altijd haasten om op tijd te zijn. Maar eerder mijn bed uit lukt –mede doordat de kleinste nog steeds een nachtfles krijgt- echt niet. Ik functioneer dan niet. Weet soort van niet eens hoe ik mijn ogen open moet doen zonder gelijk een lichte vorm van weerstand te voelen. Ik doe dan ook zolang mogelijk mijn best niet toe te geven aan de werkelijkheid dat de wekker heet. Opstaan? 6.15u is het meest vroege tijdstip.

Misschien gaat het wennen straks wel super soepel omdat de dagen ook weer anders worden. Doordat het spelen en wennen bij de kinderopvang ook een hoop energie kost en ze ’s avonds sneller klaar zijn voor hun bed. Of misschien niet. Gaat het toch gepaard met een hoop huilbuien bij de baby. Driftbuien bij onze heerlijke peuter.  Hoe dan ook, zal het na een paar weken vast wel weer lekker lopen. Ik doe gewoon wat vaker m’n vingers in m’n oren en zet af en toe een extra lang filmpje aan. Die paar weken vliegen vast ook weer voorbij. Tegen die tijd dat ze gewend zijn is het ook alweer bijna herfstvakantie. Ben ik weer een paar dagen vrij. Ik houd het ritme er dan lekker in. Heb ik er zelf ook nog iets aan. Kindjes blij, ik blij. Wat vind jij?

Mocht je nog tips hebben om de opkomende omslag soepel te laten verlopen, laat het dan in een berichtje weten. Wie weet kunnen we elkaar ermee helpen!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.