De Babybijbel is écht babyproof

“Groen is gras, groen is gras, lekker voor de schapen.”

Ik hoef maar twee regels te zingen en Fenne klapt al in haar handjes. Voor ons ligt de Babybijbel waar ik uit voorlees. Bij elk verhaal zit een liedje op de wijs van een bekend kinderliedje, waardoor je de Bijbelverhalen ook met je baby kunt zingen. Hoe leuk is dat?

Hoe is de Babybijbel afgestemd op baby’s?

Baby’s ontwikkelen hun zicht vrij rap. Pasgeboren baby’s zien tot 25 centimeter afstand. Hij ziet jou als mama dus heel goed, zo lekker dichtbij. Vanaf een maand ziet hij contrasten steeds beter. Vanaf twee maanden gaat hij gezichten herkennen en felle kleuren steeds meer zien en vanaf vier maanden leert hij verder weg kijken, wil hij dingen gaan pakken en krijgt hij steeds meer interesse in plaatjes in boekjes. Contrasten zoals zwartwit en kleur zijn dan favoriet.* De Babybijbel zit vol met die contrasten, waardoor hij geschikt is voor baby’s en écht anders is dan bijvoorbeeld een Peuterbijbel. Daar speelt taal al een grotere rol.

De illustraties van Marieke ten Berge sluiten goed aan op de ontwikkeling van de baby. Ook de andere producten die in deze lijn gemaakt zijn hebben de grote zwartwit illustraties als uniek kenmerk. De teksten gebaseerd op Bijbelverhalen zijn van Corien Oranje en zijn kort, leuk en heel begrijpelijk, waardoor baby’s er snel vertrouwd mee raken.

Mooi hoor! Maar ben je er niet gauw op uitgekeken, op zo’n Babybijbel met maar zeven verhalen?

Eerlijk gezegd, jij als mama misschien wel. Maar onthoud dat herhaling voor jouw baby nu alleen maar superfijn is. Als je de Babybijbel regelmatig met je baby leest, raakt hij al op jonge leeftijd vertrouwd met Gods Woord én wordt het voorlezen heel voorspelbaar. Daar houden kleine kinderen van. Wat ook leuk is aan het herhalen van de verhalen: voor je het weet kan hij diertjes aanwijzen en begint hij al mee te zingen met de liedjes voordat jij bent begonnen!

Is de Babybijbel babyproof?

Jazeker. Net als bij de meeste andere baby’s verdwijnt de Babybijbel ook bij Fenne in haar mond. Gelukkig is de Babybijbel net als de andere kartonnen boekjes uit de lijn babyproof en veeg je nattigheid zo van het karton. En als het knisperboekje vies is, kan hij gewoon in de was.

Power to the Mama’s beveelt de Babybijbel aan

De Babybijbel en de andere boekjes vinden wij echt superleuk en helpen je als ouder echt om je baby al vertrouwd te maken met verhalen uit de Bijbel. Ook is er volop keuze. Er zijn nu twee Babybijbels met zeven verhalen uit het Oude en Nieuwe testament, er is een luikjesboek ‘Waar is Schaapje?’ waarin je achter de flapjes in het boek op zoek gaat naar het vermiste schaap, er is een Babybijbel knisperboekje én een harmonicaboekje ‘God heeft alles mooi gemaakt’. Ik zeg, genoeg opties voor een fijn #babybijbelmomentje!

Benieuwd naar alles van de makers van de Babybijbel? Kijk op https://shop.bijbelgenootschap.nl

Kans maken op de nieuwste Babybijbel? Reageer vrijdag aanstaande op de actie op Facebook of Instagram!

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap. De inhoud van dit bericht is van Daniëlle Koudijs zelf.

*Bron: Alles over kinderen
Foto: van Nederlands Bijbelgenootschap

 

 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Weekly Devotional en Squad e-Magazine! 

*Met je aanmelding geef je ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.