De boekenkastplasser: een inkijkje in de kraamtijd

Daar stonden we dan. Twee kersverse ouders, een kraamverzorgster en een kleine mini baby. Hij mocht voor de tweede keer in bad en mijn man zou dat klusje even klaren. Samen met de kraamverzorgster, zodat ik eventjes een momentje voor mezelf had.

Terwijl ik naar beneden liep (ja, ik was die tweede dag nog zo fit als een hoentje door de adrenaline die nog in mijn lijf zat) om iets te pakken, hoorde ik een hoop gestommel en geroezemoes in de woonkamer waar onze zoon gebadderd werd. Nieuwsgierig als ik ben, stak ik mijn hoofd door de deuropening en zag ik mijn man met zijn ene hand Mads vasthouden en met de andere hand de afvoer van het badje dichtdrukken. De stop was eruit gefloept.

De kraamverzorgster spoedde zich gehaast met een emmer vanuit de keuken naar het badje, om het onder de steeds groter wordende straal met water te plaatsen. Je snapt, best een gek maar grappig gezicht.

En nét op het moment dat de emmer de grond raakte zag ik in mijn ooghoek een fikse boog water het bad uitkomen, netjes over de arm van mijn man, rechtstreeks de boekenkast in. “Nou, boeken zijn niet helemaal zijn ding,” grapte ik en hard gelach volgde van ons drieën. Alleen Mads was er door alle toestanden wel klaar mee en zette het op een janken.

Hoe dan ook; deze anekdote zal hem voorlopig blijven achtervolgen. Hij kan er vast een keer om lachen. Als hij gaat trouwen ofzo.

 

Foto: Mads, een maand oud. Privé archief Daniëlle Koudijs

Deze column komt uit het Kraamjournal, een boek voor net bevallen moeders dat 12 weken met je meeloopt in deze nieuwe periode in je leven. 

Verschillende professionals komen aan het woord over dingen waar je mee te maken krijgt (denk aan slaaptekort, (borst)voeding, seks na de bevalling, het opnieuw vinden van balans) en je leest verschillende  columns van verschillende moeders. 

Het boek is te koop in onze webshop en christelijke boekhandels

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.