Het was nog winter toen ik Ineke ontmoette. Op één van die spaarzame dagen met sneeuw, parkeer ik mijn auto bij haar voor de deur. Buiten is het misschien koud, maar het welkom is warm. Dit wordt een mooi gesprek, bedenk ik mij terwijl ik meeloop naar binnen. 

De weg van de voordeur naar de keuken gaat door een gedeelte van het huis. Gek is dat ik in mijn hoofd een idyllisch plaatje van een oude woonboerderij had geschetst. Maar het huis waar we doorheen lopen is alles behalve oud. Het is juist super strak en een nieuwbouw huis. Maar zoals je verwacht van een interieur stylist, ziet het er erg mooi uit.

“Het meest belangrijke is dat mensen zich lekker voelen in hun huis. Dat ze zichzelf kunnen zijn. Inrichting heeft daar ook invloed op, en daarom help ik graag,” vertelt Ineke. “Het is echt niet zo dat je hele huis gestript wordt en opnieuw opgebouwd moet worden als ik langskom. Het zijn juist soms hele subtiele aanpassingen die een hoop verschil maken. Denk aan een andere kleur muur, een andere plaatsing van meubels. En ja, soms heb ik een wild idee wat in mijn ogen helemaal past. Het is aan mijn klant wat hij of zij daarmee wil. Het blijft hun huis en zij moeten er in wonen en zich er lekker in voelen.” Ineke kijkt samen met opdrachtgevers naar de ruimte, kleuren en meubels, maar ook luistert ze naar wat ze vertellen. “Het is voor mij heel belangrijk te weten in wat voor situatie mensen wonen. Zijn er kleine kinderen in huis? Houd men van veel kleur of rust? Is iemand gevoelig voor prikkels? Wordt er thuis gewerkt? Het zijn allemaal dingen die de inrichting kunnen beïnvloeden,” legt Ineke uit.

We drinken een kop thee in de keuken van Ineke. Het is een mooie, fijne plek met mooie geverfde wanden. Ineke gebruikt in haar werk veel kalkverf. Dat geeft een van zichzelf natuurlijke look. De wat zware kleuren die op de muren zitten maken de sfeer behaaglijk. Door de grote raampartijen is het niet te donker, maar is er juist prettig licht.

Ik vraag Ineke naar wat inrichting doet met de gemoedstoestand van de mens. “Ik denk dat het zeker invloed heeft. Maar het is niet zo dat een ander huis of nieuwe inrichting jouw stemming ‘oplost’. Lekker in je vel zitten is zeker ook lekker in je huis zitten, en in een fijn huis wonen draagt ook bij aan hoe je je voelt. Ik vind het een uitdaging mensen te helpen met een huis een nog fijnere plek te maken. Daar word ik echt blij van en ik ben God dankbaar voor dit talent. Het levert vaak ook de mooiste gesprekken op met mensen. Dat vind ik helemaal bijzonder. En dan kan ik extra mijn licht laten schijnen,” besluit Ineke met een knipoog.

Je huis aanpakken hoeft echt niet altijd duur te zijn. Hieronder geeft Ineke een aantal budget woontips:

  • Schilder je muren, dat kan al veel verandering teweeg brengen
  • Behang een muur
  • Verf een muur in een andere kleur, dat kan al zoveel teweeg brengen
  • Loop eens bij de kringloop binnen, daar kun je vaak leuke meubeltjes scoren en met een lik verf ziet het er fantastisch uit
  • Varieer met accessoires; die hoeven niet duur te zijn. Berg waar je op uitgekeken bent tijdelijk op en volgend jaar haal je het weer voor de dag
  • Mix oud en nieuw; dit geeft een persoonlijke uitstraling aan je interieur
  • Ben je je oude tafel of kast zat? Schilder hem in een mooie kleur en hij kan weer heel lang mee
  • Toe aan een andere keuken maar geen budget? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om alleen het keukenblad en/of de frontjes te vervangen. Of schilder de frontjes.
  • Lelijke tegels op het toilet? Er is speciale verf op de markt om deze te schilderen
  • Leg een paar leuke kussens in je bank
  • Vervang een lampenkap

Er zijn nog veel meer tips en tricks: google maar eens op ‘budget woontips’.

Het was een mooie ontmoeting en ik ga blij weer naar huis. En morgenavond maakt Ineke één van jullie ook nog eens blij met een toffe weggeefactie. Wat een feest! Houd de website of de Facebookpagina goed in de gaten! Voor meer info over Ineke van den Berg en haar werk ga je naar www.nstyling.nl

Foto: Ineke van den Berg

 

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.