Soms begint een nieuw jaar en is het voor mij nog helemaal blanco. 2018 was zo’n jaar. Aan het begin van het jaar had ik nog niet kunnen voorzien dat ik zoveel nieuwe plannen had en heb kunnen oppakken. Mijn man benoemde 2018 als een jaar dat best wel rustig was. Oftewel een jaar zonder ‘life event’. Voor mij is 2018 een jaar van herstel geworden. Ik heb meer rust mogen vinden in mijn rol als moeder, maar ook in mijn werk en in mijn relatie. Ik ben wat relaxter naar mezelf toe. Goed is goed genoeg.  

2019 wordt een ander jaar. Wij mogen al voorzichtig vooruitblikken naar wat dit jaar brengt. In augustus hopen we, als alles goed gaat, een klein nieuw wondertje in ons gezin te mogen ontvangen!  

Het is heel bijzonder om terug te kijken hoe snel ik zwanger ben geworden. Begin vorig jaar begon het toch wel te kriebelen en heb ik lang gepiekerd of ik wel weer bij de gynaecoloog langs wilde. Uiteindelijk ben ik tijdens de eerste cyclus behandelingen zwanger geworden. Maar niet alleen doordat het traject zo kort was, is het me meegevallen. Doordat ik wist wat me te wachten stond kon ik me veel beter voorbereiden. Daarnaast was het voor mij fijn dat ik al een dochter mag hebben en dat ik daardoor wist dat de behandeling succesvol kon zijn. 

Voorzichtig kijk ik vooruit naar het nieuwe jaar. Maar niet onbevangen. Een zwangerschap is iets wat wij niet in de hand hebben. Zwanger worden is iets moois en heel bijzonders wat helaas niet iedereen is gegeven. Maar ook de zwangerschap zelf is kwetsbaar. Gelukkig mag ik weten dat God bij ons is en ons draagt.  

Psalm 139:13-16 is een mooie bemoediging voor me:

‘U heeft mij gemaakt, mij in de buik van mijn moeder gevormd. Ik prijs U, want het is een wonder hoe U mij heeft gemaakt. Alles wat u heeft gemaakt is bijzonder. Ik weet dat heel goed. U zag me al toen U mij daar in het donker vormde, waar nog niemand anders mij zag. U zag me al toen ik nog helemaal geen vorm had. Al mijn dagen stonden al in Uw boek toen ik nog niet één dag daarvan had geleefd.’ (Basisbijbel) 

Foto: silviarita – pixabay

 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Wil jij ze ontvangen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.