4.29u
4.58u
5.15u

Voor de derde keer hoor ik mijn jongste zoontje murmelen in z’n slaap. Dit keer blijft het daar niet bij. “Mama, mama, mama,” komt er ietwat angstig uit z’n keel.

M’n zoontje begint harder te roepen. Ik sta op en loop naar hem toe. Vertel mezelf in een schietgebedje rust uit te willen stralen voor Jesse. Ik kniel naast z’n bed neer. Zijn handje zoekt de mijne en ik houd hem vast. “Ga maar lekker slapen lieverd,” fluister ik verbazingwekkend zacht en bovennatuurlijk rustig. M’n bed roept namelijk nog steeds harder terwijl ik z’n handje streel.

Het is zo’n nacht waarbij doorslapen echt op m’n verlanglijstje staat. 37 weken zwanger, met een aantal slechte nachten achter de rug en een lijf dat te vol zit met baby om lekker te kunnen liggen. Ik ben moe. Chagrijnig. Niet de beste ingrediënten voor fris en empathisch  moederschap.

Maar terwijl ik daar zit, raakt het mij hoe snel hij weer rustig is. Hoe snel hij zich omdraait en verder slaapt. Wat een vertrouwen stelt deze kleine man in mij. En wat is het een voorrecht om voor hem, zijn broer en straks onze dochter zo’n veilige haven te mogen zijn.

Dat wil ik zijn.

“Heer, wat mag ik hiervan leren?”, vraag ik met een brok in mijn keel.  

Ik vind het moederschap namelijk best vaak pittig als de vermoeidheid de overhand neemt. Dan zijn de lontjes kort en de explosies heftiger. Dan is de veilige haven voor mijn gevoel ver te zoeken. En helaas gebeurt dat vaker dan ik zelf zou willen.

 

“Je hoeft het moederschap niet alleen te doen want Ik ben bij je.” (Naar Jesaja 41:10) 

“Wees niet bang. Bij mij zijn jouw gezin en jij veilig.” (Naar Psalm 91:2) 

“Leg je leven in mijn hand en Ik zal je leiden.”(Naar Psalm 31:4 en 31:6) 

“Ik zal teder voor de moeders met hun kleintjes zorgen.”(Jesaja 40:11) 

“Want je bent mijn geliefde kind, gekroond met glans en glorie. (Naar Marcus 1:11 en Psalm 8:6) 

“Er is een hoopvolle toekomst voor jou en je gezin weggelegd, niet eentje vol zorgen.” (Naar Jeremia 29:11) 

“Bid en wees altijd dankbaar, want dan zal Mijn Vrede je bewaren in Jezus Christus.” (Filippenzen 4:6-7) 

“Als je je moe en zwaar belast voelt, strek dan uit naar Mij.” (Mattheus 11:28-30) 

“Blijf op mij vertrouwen. Op mij alleen. (Naar Spreuken 3:5-6) 

“Geloof dat ik altijd voor je zal zorgen.” (Naar Filippenzen 4:19) 

“Ik zal je helpen en Ik ben altijd bij je.” (Naar Jozua 1:9) 

“Omdat Ik van je houd.” (Jesaja 43:4) 

Met die woorden door God zelf gefluisterd in mijn hart loop ik terug naar bed om ze vervolgens op te schrijven. En terwijl ik schrijf, weet ik dat dit uit Zijn Woord komt. Ik dank God voor Zijn liefde en trouw. Voor Zijn Power die altijd beschikbaar is en de bron waaruit wij altijd mogen putten.

Plak, hang of verstop deze woorden op een plek waar je ze altijd kunt vinden. Want ze zijn ook voor jou, lieve mama. Laat dit altijd je #faithfocus zijn! 

5.49u. Ik ga nog even een uurtje slapen. 

Foto: www.justjet.nl

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.