Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles. Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie hart en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus. Filipenzen 4:6

Gebed als wapen

Gebed is zo’n ontzettend krachtig wapen. Door gebed worden mensen genezen. Door gebed worden er doorbraken gecreëerd in situaties. Door gebed kunnen keuzes gemaakt worden. Door gebed worden mensen bevrijd van angsten en negatieve gedachten.

Gebed is open communicatie tussen ons en God. Hij hoort onze gebeden, stuk voor stuk. We mogen Hem vragen wat we nodig hebben. Het is dan aan Hem of we het krijgen.

In sommige vertalingen staat er bij deze tekst: en vraag God wat je nodig hebt. Als je dat interpreteert als: Hem vragen wat Hij denkt dat jij nodig hebt, biedt dat een heel ander perspectief. In plaats van jouw wensen bij Hem neer te leggen, vraag je Hem om Zijn wensen voor jou te laten gebeuren. Hoe vind je dat?

Begrijp me goed, allebei is natuurlijk prima. Je mag zeker dingen vragen aan God. In alles draait het erom dat we op Hem leren vertrouwen. Wat ik in ieder geval honderd procent zeker weet is dat Zijn Vrede jou kan helpen in het maken van de juiste keuzes. Ik wens je Zijn Vrede toe!

U heeft het beloofd. U zal vrede geven aan de mensen die helemaal op U vertrouwen. Jesaja 26:3

Deze passage komt uit het Dank & Gebedsboek. Het kan je helpen meer structuur aan je gebedsleven te geven en het daagt je uit om bewust om te gaan met dankbaarheid. Het boek is ingedeeld in weken en biedt daarnaast inspirerende quotes en Bijbelteksten met een korte overdenking. Zo kun je later nog eens terugbladeren en lezen welke gebedspunten zijn veranderd in dankpunten en ontdekken wat God in jouw leven heeft gedaan. Laat dit boek je inspireren en motiveren om dankbaar te zijn en om met God in contact te blijven.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.