Gebed voor gezinnen

Code rood.
Dat was het in mijn hoofd afgelopen week. 

Ik las hoeveel jongeren depressief en ongelukkig zijn. Ik las in een blog dat komende week verschijnt hoe een moeder worstelt met de ongelukkigheid van haar dochter. Ik las over de druk op veel gezinnen, ouders en kinderen doordat deze tijd al zolang aanhoudt. Hetzelfde geldt voor alleenstaanden. Ondanks dat we al iets meer mogen, is de rek er nog steeds uit. 

Het gebrek aan vrijheid eist voor velen z’n tol. 😢

En ik dacht: Heer, help! Het kan toch niet zo zijn dat hierdoor nog meer gebrokenheid komt?

In mijn hart voelde ik een heel harde NEE!
Nee. Dat is niet Zijn plan. 

“Maar hoe dan wel, Heer?”

Wat ik hoorde in m’n hart is dit:

You have to stay strong. I will get you through this. Stay close to Me.

Maar dat is niet alles. Wat ik ook ervoer is dat we voor elkaar op de bres mogen gaan staan. Door elkaar te helpen en te bemoedigen maar ook met het krachtigste wapen dat er is: gebed. Dat kan makkelijk op de plek waar je bent en kost je alleen een paar minuten tijd. 😊

Laten we vandaag beginnen dicht bij Hem te blijven en het samen te doen. Ik bid vanaf nu elke dag voor jullie en jullie gezinnen. En als we dat allemaal gaan doen, kan er niet anders dan een krachtige beweging komen vanuit God. Want ook al voel je dat misschien niet zo, ook jouw gezin is apart gezet voor Zijn glorie. 🙌

Gebed voor gezinnen

Bidden jullie dit gebed voor gezinnen met me mee? 

Ik wens jullie toe dat de Heer met jullie zal zijn en jullie zal beschermen. Dat Hij goed voor jullie zal zijn en jullie zal zegenen.
Dat Hij over jullie zal waken en jullie vrede zal geven. (Numeri 6:24-26)

Want in onze zwakte zijn we sterk door U die ons kracht geeft. (2 Korintiërs 12) Geef gezinnen Uw kracht, Heer. 

Omdat we hebben een geest van kracht, liefde en bezonnenheid hebben gekregen van U. (2 Timotheüs 1:7)

Dank U dat U ons rust wilt geven als we bij U komen. (Matteüs 11:28) Ik bid voor rust in gezinnen en lichtpuntjes om hen heen in de vorm van mensen, woorden, wonderen. Want U weet wat we nodig hebben, voordat wij het U vragen. (Matteüs 6:8)

Heer, ik bid in Uw grote naam dat deze tijd geen tijd van breken wordt, maar een tijd van doorbraak waarin gezinnen sterker worden dan ooit. Dat deze tijd een getuigenis gaat zijn van Uw Liefde. Want U keert alles ten goede, Heer. Amen. (Romeinen 8:28)

Ik hoop en bid dat dit gebed voor gezinnen jullie rust, kracht, geduld, liefde en hoop geeft. Want ja, deze periode is heel pittig en hoe de toekomst eruit ziet weten we niet. Maar ik geloof dat God het ten goede zal keren. Hij is erbij. Ook als je het zelf niet voelt of gelooft, dan voel en geloof ik het voor jou.

Meer lezen over dit thema?

Genade is er altijd
Genade mama
Langzaam moederen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.