Alles wat ik over bevallen dacht was zo’n beetje gebaseerd op wat ik als jonge vrouw kreeg voort geschoteld in films en verhalen: de vrouw die het werk moet verzetten ligt hysterisch in een bed en scheldt haar man verrot terwijl ze met man en macht haar kind eruit moet persen. Dat het ook anders kon, wist ik niet. Die ervaringen van vrouwen waren mij niet bekend. Ik hoorde het ene horrorverhaal na het andere. Alsof de vertelster haar eigen pijn weer moest spuien voor een stukje herstel.

Wel, mijn bevalling bij Lewis was dan ook geen pretje. Waren er complicaties? Nee. Dat viel reuze mee. Maar ik was in totale paniek, als een op hol geslagen paard was ik compleet mezelf kwijt. Wat overkwam mij in vredesnaam? Lang heb ik nog daarna met kippenvel aan die ervaring terug gedacht. En: meer kinderen? Die wens had ik haast niet meer. Logisch dus dat ik me bij deze tweede zwangerschap beter wil voorbereiden. Ik wil niet weer die war zone in.

‘Met smart zal je kinderen baren’ staat er in de Bijbel. Eva kreeg de erfzonde. Maar toen kwam Jezus. En droeg Hij niet alle smart?

Ik geloof dus echt dat het anders kan. Ten eerste door mijn angst en onzekerheid over de bevalling bij Jezus te brengen. En deels ook door mij beter voor te bereiden, door middel van een cursus. Zoals Goedgeweven eerder blogde en deze cursussen geeft. Mijn lichaam is ontworpen door de Allerhoogste Heer van hemel en aarde. Hij levert perfect werk af. Mijn lichaam kan dit dus! Pijnvrij? Nee. Daar geloof ik niet in. Maar hoe je er mee omgaat is een ander verhaal. Om te beginnen kies ik ervoor om niet meer te luisteren naar andermans horrorverhaal of die zelf van mijn eerste te blijven herhalen. Ik heb die angst bij Jezus gebracht, nu wil ik naar Hem blijven kijken.

Hij zegt het Zelf: zie het oude is voorbij gegaan, kijk nu uit naar wat Ik nieuw maak.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.