‘En eigenlijk was dat precies ‘het ding’, merkte ik achteraf. Het jonge gezinsleven vraagt zoveel van mij, dat ik alles wat niet te maken heeft met kinderen en praktische zaken soms niet overzie. Dan gaat mijn gevoel op slot en gaat de automatische piloot aan. Maar op die automatische piloot kan ik geen seks hebben. Ook geen goed gesprek trouwens. Daarvoor moet ik in contact staan met mijn gevoel. En daar moet ik tijd voor maken, zodat die prikkende ogen kunnen leeglopen en de zorgen in mijn buik de ruimte krijgen in een gesprek. Met hem.’

Deze openhartige passage komt uit de column ‘Geen zin’, uit het boek #Powertalks voor mama’s. Benieuwd naar de hele column? Klik op de downloadknop hieronder.

In het boek besteden we onder andere speciale aandacht aan het domein relaties. Intimiteit is een belangrijk onderdeel binnen het huwelijk, maar wil door de drukte van de dag nog weleens ondergesneeuwd raken. Regelmatig zorgt dit (onbewust) voor problemen in relaties. Bij vrouwen is er vaak gebrek aan verbinding, zoals je ook over mij kunt lezen in de column die we hier delen. Als je eenmaal bewust bent van de reden waarom intiem zijn niet of minder lukt, kun je er iets aan doen. Ook hierbij geldt: er samen over praten is de sleutel.

In dossier relaties vind je overigens verschillende blogs en artikelen over het hebben (en onderhouden) van een relatie. Ook over vriendschappen worden er rake dingen geschreven. De inhoud behorend bij dossier relaties is geschreven door relatiecoach Vivian Vietje en andere mama’s die hun verhalen durven delen.

De column ‘Geen zin’ komt uit het boek #Powertalks voor mama’s. Dit boek is speciaal geschreven voor alle (christelijke) moeders met weinig tijd. Herkenbare, eerlijke en oprechte verhalen over allerlei alledaagse zaken komen erin voor. Het boek wil je bemoedigen met ervaringsverhalen van andere moeders en Gods Woord en Waarheid. Voor vier domeinen is er meer aandacht: geloof, opvoeden, balans en relaties. ‘Geen zin’ valt onder dossier relaties. 

Foto header: afkomstig uit boek

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.