Midden in de chaos en drukte God ontmoeten (want dat is immers het weekthema van deze challenge), is niet mijn sterkste kant. Mijn neiging is namelijk om eerst alle chaos te willen organiseren en opruimen, en als dan alles netjes en perfect is, is er plek om tot rust te komen en bijvoorbeeld te bidden, Bijbel te lezen of in mijn dagboek te schrijven.

Het probleem is alleen dat de omstandigheden nooit perfect genoeg worden. Er is altijd wel ergens iets te doen. Mijn uitdaging voor mezelf is dan ook om tussendoor momentjes te zoeken om de rust in mezelf – en in contact met God – te zoeken, en niet in een volmaakt opgeruimd huis (en hoofd). Iets dat mij helpt tijdens kleine momentjes tussendoor, is eigenlijk een meditatieoefening. Niks engs aan, en kan overal:

  • Ga ergens rechtop en comfortabel zitten, beide voeten stevig op de grond.
  • Focus op je ademhaling: als die rustig is, ga dan over op ‘blokademhaling’: 4 tellen inademen, 4 tellen vasthouden, 4 tellen uitademen, en weer 4 tellen vasthouden.
  • Terwijl je lichaam tot rust komt, focus je gedachten en geest op een zinnetje of een korte Bijbeltekst. Ik gebruik vaak een zin uit Kolossenzen 1:27: “Christ in me, the hope of glory.”

Je kunt een wekkertje zetten voor een paar minuten, of het gewoon zo lang volhouden als kan of comfortabel voelt. Zo is je lijf rustig, en je gedachten zijn kalm en op God gericht. Kan je er weer even tegenaan!

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.