De Babybijbel als eerste Bijbel voor je kindje

Corien Oranje en Marieke ten Berge ontwikkelden de Babybijbel, een Bijbel voor baby’s vanaf vier maanden.

De Babybijbel is afgestemd op de ogen van de baby

Pasgeboren baby’s zien tot 25 centimeter afstand. Hij ziet jou als mama dus heel goed van dichtbij. Vanaf een maand ziet hij contrasten steeds beter. Vanaf twee maanden gaat hij gezichten herkennen en felle kleuren steeds meer zien en vanaf vier maanden leert hij verder weg kijken, wil hij dingen gaan pakken en krijgt hij steeds meer interesse in plaatjes in boekjes. Contrasten zijn dan favoriet. En zwart-wit is daarvoor perfect.*

De Babybijbel zit vol met zwart-wit contrasten, waardoor hij geschikt is voor baby’s. Door dit unieke ontwerp is hij écht anders dan een Bijbel voor peuters. Daar spelen taal en details al een grotere rol. De illustraties van Marieke ten Berge sluiten dus goed aan op de ontwikkeling van de baby.

Twee delen 

Er zijn inmiddels twee delen met elk zeven verhalen. De teksten gebaseerd op de Bijbel, zijn van Corien Oranje en zijn kort, leuk en heel begrijpelijk. Baby’s raken er zo snel vertrouwd mee.

Babybijbel knisperboekje

Naast dat contrasten voor baby’s interessant zijn, is sensomotorische ontwikkeling dat ook. Het knisperboekje speelt daar op in. Zodra jouw baby het leuk vindt om dingen vast te pakken en te voelen, is het Babybijbel knisperboekje een succes!

Is de Babybijbel babyproof?

Jazeker. Net als bij de meeste andere baby’s verdween dit boek ook bij mijn Fenne in haar mond. Gelukkig is de Babybijbel net als de andere kartonnen boekjes uit de lijn babyproof en veeg je nattigheid zo van het karton. En als het knisperboekje vies is, kan hij gewoon in de was.

Power to the Mama’s beveelt dit boek aan!

De Babybijbel en de andere boekjes vinden wij echt superleuk en helpen je als ouder echt om je baby al vertrouwd te maken met verhalen uit de Bijbel. Het Babybijbel luikjesboek ‘Waar is Schaapje?’ is nu op drie-jarige leeftijd nog steeds een succes.Ook het harmonicaboekje ‘God heeft alles mooi gemaakt’ vindt ze leuk. Ik zeg, genoeg opties voor een fijn #babybijbelmomentje!

Benieuwd naar alles van de makers van de Babybijbel? Kijk op https://shop.bijbelgenootschap.nl

*Bron: Alles over kinderen
Foto: van Nederlands Bijbelgenootschap

Check hier meer artikelen over geloofsopvoeding!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.