Geloven als een kind. Hoe doe je dat?

Ik kan er wel eens emotioneel van worden, van het geloof van mijn kinderen. Jesse vertrouwt blindelings op dat Jezus goed is. En Mads die zong afgelopen week op de achterbank in de auto zijn eigen aanbiddingslied waarbij hij vele malen herhaalde: “God houdt van jou, en van mij en van jou, Hij is echt de beste!” En zelfs Fenne begint al met handjes vouwen en zachtjes bidden. Of eigenlijk mompelen, maar hoe schattig is dat.

Wat me goed doet, is dat ze dat gedrag ergens vandaan hebben. Ook al is het echt niet elke dag, ze zien ons ook regelmatig bidden en aanbidden. Op school krijgen de jongens ook veel bijbels onderwijs, dat hoor ik terug in de verhalen waarmee ze thuiskomen en de antwoorden die ze geven op vragen die ik stel als we onze gezinstijd met de Bijbel hebben. Ik zat vroeger zelf op een openbare school en kende op de leeftijd van Mads en Jesse echt niet zoveel bijbelverhalen. Sterker nog, ik was zeven toen ik voor het eerst bijbels onderwijs kreeg bij de Evangelische Gemeente Woord en Daad in Vaassen waar we toen naartoe gingen.

Even terug naar het kinderlijke geloof. Jezus zegt in Matteüs 18:3-4:

“Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie niet veranderen en gaan geloven als een kind, zullen jullie het Koninkrijk van God niet kunnen binnengaan. 4 Mensen die net zo willen zijn als een kind, zijn de belangrijkste mensen in het Koninkrijk van God.

Een kind is volledig afhankelijk van anderen en moet leven in vertrouwen. Dat is wat God ook van ons verlangt.

Het leven tekent ons. Omstandigheden maken dat het vertrouwen wegvloeit. Dat we het zelf willen opknappen of zelfs slechte dingen blijven doen omdat we niet meer geloven dat het anders kan. Dat God niet bestaat of in ieder geval niets kan schelen.

‘De grootste is iemand die dat totaal niet van zichzelf denkt,’ schreef A.H. Mc Neile. Daar komt nederigheid bij kijken.

God nodigt ons uit om weer te worden als een kind. Om nederig te leven in afhankelijkheid van Hem. Want Hij wil en zal voor ons zorgen, in overvloed. Durf jij dat leven aan?

Deze overdenking komt uit de Weekly Devotional. Dat is een wekelijkse stille tijd boost die members van ons krijgen. Zeven korte stukjes, om elke dag even tijd met Hem door te brengen en opgebouwd te worden als moeder, vrouw én gezin. Benieuwd naar wat je nog meer krijgt als member van onze community? Klik dan hier. 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.