Ik zag je vanmorgen in het voorbijgaan, in de spiegel.

Je haar was ongekamd en je gezicht zonder make-up. Je zag er vermoeid uit door de brakke nacht. Je was net je geduld verloren tegen je kinderen die weer ruzie maakten over een stuk speelgoed. Je moest nog een luier verschonen, broodtrommels klaarmaken en een baby uit bed halen. Je zag het gezicht van de juf al voor je als je straks weer te laat op school bent.

Ik zag je vanmorgen in het voorbijgaan, op straat.

Je worstelde met je kleuter die niet naar je wilde luisteren, wat je ook deed. Hij had zich op de grond geworpen, niet van plan om ooit nog mee te werken. Zijn geschreeuw en dat van jou deed mensen omkijken. Wat je ook probeerde, het verzet bleef. Je wist het echt niet meer, dat was wel duidelijk.

Voor jou is deze brief.

Want weet je, we worstelen allemaal. Je bent echt niet de enige. We falen en balen elke dag. We hebben allemaal dwars kroost, een ochtendhumeur en rechtopstaand haar. Maar dat is niet het hele verhaal, er is meer. Iedereen gaat onderuit, want we zijn allemaal mens. En juist voor ons is er genade en daarom hoop. Omdat dit in de Bijbel staat:

Iedereen kan nu vrijgesproken worden, door te geloven in Jezus Christus. Het maakt voor God niet uit wie of wat je bent. Want álle mensen zijn ongehoorzaam aan God. Daardoor moeten álle mensen leven zonder de heerlijke aanwezigheid van God in hun leven. Maar door Gods liefdevolle goedheid worden ze vrijgesproken van hun schuld. Niet omdat ze dat verdienen, maar dankzij Jezus Christus.
Romeinen 3:22-24

Voor God maakt het niet uit wie je bent en hoe je het doet als moeder. We schieten allemaal regelmatig tekort. Ik denk alleen dat de ene moeder dat beter kan verbergen dan de andere. Maar voor God is niets verborgen, Hij ziet alles, ook wat je niet wilt laten zien. Maar Hij die al je falen ziet, geeft je juist genade. Door wat Jezus deed. En dat is precies wat jij en ik nodig hebben.

Een van de mooiste dingen die mijn eigen falen me oplevert, is dat mijn houding ten opzichte van andere moeders veranderd is. Ik ben namelijk een genademama geworden, door Hem die mij als eerste genade gaf. Dus als ik andere moeders zie worstelen, bekijk ik hen met andere ogen. En dat maakt een wereld van verschil. Want net zoals Jezus het oordeel over mij heeft weggenomen, laat ik mijn mening ook steeds meer thuis.

Want genademama’s doen het ook niet perfect, integendeel. Dat proberen ze zelfs niet meer. Ze leven namelijk allemaal vanuit de onvoorwaardelijke acceptatie van onze Schepper en het offer van Zijn Zoon.

Laten we daarom bewust door de bril van de genademama kijken. In de spiegel, naar je eigen slaaprimpels en ongekamde haren. En in het voorbijgaan op straat, naar andere moeders. En laat de wereld dan elke dag een beetje mooier worden door Gods geweldige genade.

Dit blog is eerder gepubliceerd in het boek #Powertalks voor mama’s. Dit e-book is voor alle moeders die op z’n tijd behoefte hebben aan een stevige, bemoedigende column. Het zijn eerlijke en oprechte verhalen over moederschap die je gewend bent van Power to the Mama’s: toegankelijke verhalen met een diepgaande boodschap.

Bestel hem hier!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.