Breek met negativiteit over je eigen handelen

We zijn zo geneigd altijd maar te klagen over wat we niet hebben kunnen doen, wat in onze ogen niet goed is gegaan etc. De kracht van deze woorden onderschatten we nogal eens. Je benoemt door dit te denken of uit te spreken namelijk allemaal zaken die je minderwaardig maken. Woorden van dood in plaats van leven, noemt Jolien ze in een WhatsApp-gesprek.

Stop met klagen

Dat is eigenlijk ons advies. We hebben allemaal dagen waarop dingen niet zijn gelukt of niet goed zijn gegaan. Maar dat maakt niet dat we slechte moeders zijn of niet mogen genieten. Daarom gaan we de boel eens lekker omdraaien 🙂

Schrijf vandaag eens op wat je vandaag allemaal wél hebt kunnen doen. Wat voor werk hebben jouw handen verzet? 

Denk vervolgens na over wat dit werk voor invloed had op jou en je omgeving. Heb je voor je kinderen kunnen zorgen? Of heb je ervoor gezorgd dat je zonder schroom gasten naar je toilet kan laten gaan? Zijn er andere mensen die je hebt blij gemaakt met jouw werk?

Dank God voor deze momenten. Dat Hij jou vandaag uitgerekend deze dag heeft gegeven om al die dingen te kunnen en mogen doen. Zeker weten dat je de dag anders afsluit dan wanneer je je alleen maar had gericht op alles wat niet is gelukt!

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.