Het einde van de less stress weken is in zicht… vandaag de laatste tip, morgen de laatste blog… Hopelijk hebben jullie wat manieren gevonden die in jullie situaties helpen minder stress te ervaren. Geen stress niet altijd mogelijk, maar streven naar minder lijkt ons altijd een goed plan. 🙂 Deze laatste tips helpen je daar misschien ook bij!

1. Bouw geniet-momenten in

Cliché maar waar. Als iets niet vanzelf ontstaat, dan moet je het plannen. Een vriend van mij zei dit eens heel mooi: als je iets belangrijk vindt, zet het dan in je agenda. Maak er tijd voor!

2. Neem af en toe afstand

Dat is eigenlijk de meest relevante tip die we kunnen geven.

Genieten van wat je hebt wordt makkelijker als je afstand neemt van alles. Ga er eens een dag op uit in je eentje. Neem een middag vrij. Doe dit ook met je gezin. Block thuis regelmatig een middag of weekenddag niks zodat je samen kunt genieten van de dag zonder verplichtingen. Kijk bewust naar je kinderen op die momenten en doe leuke, gezellige dingen!

3. Neem tijd voor jezelf

Lukt het je om af en toe een ochtend voor jezelf te hebben? Als je kinderen op school zijn of je man / familielid de kinderen een keer een ochtend mee kan nemen? Of is er voor jou een andere manier die beter past? Ik vind het heerlijk een of twee keer per jaar een dagje naar een sauna te gaan (wel op badpakkendag). Kost wat planwerk, maar als ik er eenmaal ben geniet ik echt enorm van de rust.

Zoek vooral iets dat bij jou en je situatie past. Alle tijd die je kunt realiseren is al beter dan niks!

Heb jij een tip voor andere moeders? Deel hem in de reacties!

P.S. Heb je behoefte aan (en mogelijkheid voor) een weekend voor jezelf met gelijkgestemden?

Je mag volgend jaar natuurlijk ook met ons mee naar Italië! Klinkt heel decadent (is het misschien ook wel), maar in de vier dagen en drie nachten dat je weg bent, heb je alle tijd om los te komen van het drukke gezinsleven, te voelen wat je echt voelt, dit alles bij God te brengen en met Hem en andere mama’s te delen en met een opgeschoond prioriteitenlijstje naar huis te gaan. Daarnaast is de plek fantastisch mooi en dwingt het je om de schepping ten diepste te aanschouwen… Meer info vind je hier.

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.