Afgelopen jaar mocht ik het voorwoord schrijven voor het boekje Ik ben fabuleus! Een superleuk boekje vertaald uit het Frans, geschreven door moeder Hélène Bonhomme. Op grappige en humoristische wijze haalt ze voor iedereen herkenbare onderwerpen aan. En misschien wel juist doordat ze staande blijft in alle chaos kan ze over zichzelf zeggen: ik ben fabuleus.

Het zijn drie woorden die je als moeder waarschijnlijk niet gelijk durft uit te spreken. Onafgeronde taken, overvolle wasmanden, uitgestelde huishoudelijke klussen, een vermoeid hoofd vol watten en een gefrustreerde mindset… Herkenbaar voor veel moeders en niet echt iets wat in eerste instantie fabuleus lijkt, toch?

Moederschap gaat niet over perfectie. Het gaat niet om alles ‘het beste’ te doen. Daarmee leg je jezelf alleen maar een onmogelijke missie op. Perfecte moeders bestaan niet. Daar schreef Diana Koster al eens een heel boek over. Hélène bevestigt die boodschap maar weer in dit boek. En juist dat is zo ontzettend fijn.

“Mijn kinderen hebben mij nodig, zoals ik ben. En daarom moet ik houden van mezelf, zoals ik ben.” Het staat op bladzijde 25 in dit boek. En ik geloof dat dat het meest belangrijke is wat wij als moeder over onszelf, aan onze kinderen kunnen leren.

In dit boek vind je een hoop herkenning. Je komt erachter dat je niet de enige bent die sinds het moederschap dingen doet die je nooit van jezelf had verwacht. Dit boek laat je lachen, maar ook opgelucht ademhalen. Gewoon omdat het je de hoogte van jezelf opgelegde lat opnieuw laat bepalen. Voor jouw info: die van mij ligt een stukje lager.

Ik hoop dat je na dit boek kunt zeggen: ik ben fabuleus! Omdat wie je bent en alles wat je doet, echt genoeg is voor jouw kinderen. Jij bent alles wat zij nodig hebben, inclusief imperfecties.

Lieve groet,

Daniëlle Koudijs

Benieuwd naar dit boekje? Hij is voor €14,95 te krijgen in de shop! Klik op de foto van het boek voor meer informatie.

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een reflectie tool waarmee 2021 lekker kan beginnen!

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.