De buitenkant van je huis op orde: 3 tips

Voor de meeste mensen is het interieur van hun huis belangrijk. Daardoor wordt het exterieur, ook wel de buitenkant, van hun huis vergeten. Toch is het fijn als dit ook een frisse uitstraling heeft. In dit artikel geven we je daarom 3 tips, zodat je huis er straks ook aan de buitenkant als een plaatje uitziet!

1. Een fijne tuin

Het is voor ieder huis fijn als je een opgeruimde tuin hebt. Maar helemaal als je kinderen hebt, merk je vast dat het dan nog belangrijker is. Of ze nu lekker willen schommelen, in het zwembadje spelen of dat ze zich vermaken in de zandbak; je kinderen moeten veilig kunnen spelen. Zorg daarom voor een opgeruimde tuin met behulp van een (klein) schuurtje of opbergboxen.

Niet alleen een opgeruimde tuin is belangrijk. Voor de uitstraling is een gezellige tuin ook een goed idee. Kies daarom een aantal tuinmeubels uit die bij jouw stijl passen. Zet wat plantjes op de bijzettafel, kies wat kleurrijke kussens uit en je maakt het helemaal af!

2. Schone muren

Het eerste wat je buiten van je huis ziet, zijn de buitenmuren. Toch worden de buitenmuren door veel mensen vergeten om te reinigen. Je kunt ervoor kiezen om zelf de buitenmuren te reinigen, maar we raden je aan om dit te laten doen. Op die manier weet je zeker dat het goed en veilig gedaan wordt. Vraag van te voren offertes op bij diverse hogedrukreiniging bedrijven, zodat je altijd de scherpste prijs ontvangt.

Als je muren schoon zijn gemaakt, dan is het ook nog een leuk idee om ze te verven. Kies bijvoorbeeld voor een witte kleur, waardoor je huis er (nog) groter uitziet. Wil je ook direct een isolerende werking? Ga dan voor het wit laten stuken van je huis. Op die manier ziet je huis er niet alleen mooier uit, maar voel je het ook nog eens in je portemonnee.

3. Een mooi en fris dak

Er zijn natuurlijk verschillende soorten daken. Bij het ene dak zie je beter hoe schoon het eruit ziet dan bij het andere dak. Bij een zadeldak en een wolfsdak zie je dit bijvoorbeeld heel goed. Kies in dat geval sowieso voor het laten reinigen van je dak.

Is je dak niet meer te redden? Vervang dan je dak en probeer het vanaf dat moment goed bij te houden. Extra leuk: dakpannen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, dus ga eens voor een andere kleur dan dat je gewend bent!