Herken je dit? Als je ouder wordt, dan word je dood gegooid met tijdschriften over het moederschap, ouderschap, babyleven, kinderleven en “let op! Je hebt zelf ook nog een leven!” tijdschriften. Ik zag echt door de bomen het bos niet meer en zag elke aanbieding voor een proefabonnement als weer een manier om geld aan mij en mijn toekomstige kindje te verdienen. Ik geloof dat ik op dat moment niet de meest plezierige gesprekspartner was voor een telefonisch abonnee werver.

En toen zag ik in een boek een kaart voor een proefexemplaar van Jente Magazine. Ik had er nog nooit van gehoord en kende de naam alleen van twee Friese vrienden die hun kindjes zo hebben genoemd.

De naam Jente betekent “Jahweh is genadig” en wordt zowel aan jongens als aan meisjes gegeven. Handig ook, anders zou je denken dat het blad gericht is op een bepaald geslacht.

Anyhow, genoeg over de achtergrond van de naam. Nu naar het blad zelf. Nadat ik de proefkaart had verstuurd, duurde het even voor het blad bij mij op de mat lag. Dit komt doordat het eens per twee maanden uitkomt en ik net na de laatste uitgave een exemplaar aanvroeg. Desalniettemin was ik blij verrast toen ik het magazine kreeg.

In het blad wordt aandacht besteed aan kinderen uit verschillende leeftijdsklassen. Baby, peuter, kleuter en tieners/jong volwassenen komen aan bod. Onderwerpen die voorbij komen zijn omgang met kinderen, opvoeding, lifestyle en Bijbelse onderwerpen op een luchtige manier aangehaald. Dit maakt het blad interessant voor ouders met kinderen uit diverse leeftijdsgroepen. Al met al een compleet magazine dus!

De combinatie van artikelen met Bijbels inzicht, persoonlijke ervaringen en gewoon leuke en ook praktische informatie (bijvoorbeeld in het laatste nummer allerlei tips voor het organiseren van je eigen mega leuke tuinfeest) maakt het een divers blad. Het is ook een blad dat nog volop in ontwikkeling is. De makers zoeken naar verbeteringen en doen hun uiterste best aan te sluiten bij hun lezers.

Ik word heel blij van Jente Magazine en kan het iedereen die op zoek is naar een Christelijk magazine voor ouders aanbevelen.

Via deze link kan je een inkijkexemplaar bekijken: http://www.jentemagazine.nl/inkijkexemplaar/

En ja, hierin vind je ook die tips voor dat leuke tuinfeest dus alleen daarom al zeker even spieken!

Veel leesplezier!

P.S. Enthousiast? Zie hier de aanbiedingen die Jente heeft

Word abonnee

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.