6 Reacties

 • Kris 22 juni 2021 at 08:48 Beantwoorden

  Mooi! Heel sterk om dit op papier te durven zetten. Steun voor andere mama’s die zich in jouw verhaal zullen herkennen, Christianne. Dat je alle kracht en vreugde mag krijgen, met je kids en ook als je zonder ze bent. En mag genieten, zonder schuld.

 • Liesbeth 22 juni 2021 at 14:02 Beantwoorden

  Herkenbaar dit! Wel lastig voor ons beide ;-), maar fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die deze gedachtes heeft. Dank voor het delen en veel kracht toegewenst!

 • Marjanne 22 juni 2021 at 23:35 Beantwoorden

  Wauw wat goed dat je dit schrijft, en zo herkenbaar!!!
  Dank je wel
  Een verhaal als dit (en eigenlijk heel Pttm) helpt om eerlijk te zijn naar elkaar en jezelf; we worstelen allemaal wel op onze manier ook al lijkt het soms zo anders

 • Hillie 23 juni 2021 at 00:17 Beantwoorden

  Heel goed dat je er over nadenkt! Onze tweede was een extreme huilbaby. Vier jaar lang amper geslapen en overdag eindeloos heen en weer gelopen met een krijsend kind… dat hakt er diep in. Nu ze 11 en 13 zijn gaat het allemaal veel makkelijker. Af en toe kijken we filmpjes terug van toen ze klein waren. In het begin kon ik er niet eens naar kijken zonder te huilen. Inmiddels heb ik geaccepteerd dat het ook echt zwaar was. Er is me heel veel ontgaan in die tijd. Gewoon door alle vermoeidheid en stress. Nu denk ik wel eens; ik had toch nog wel meer kinderen gewild. Maar toen had ik dacht echt niet aangekund.

 • Willy 26 juni 2021 at 08:34 Beantwoorden

  Zo herkenbaar! En hier ook de reden dat er geen derde komt. Het blijft een aandachtspunt om niet steeds te verzanden in: maar waarom kunnen al die andere moeders/ouders met 3/4 kinderen het wel? En wij niet? Tegelijkertijd super dankbaar voor de twee prachtige kinderen die we wel hebben mogen krijgen.

 • Anje 29 juni 2021 at 14:36 Beantwoorden

  Zo hee, dankjewel voor het delen hiervan. Heel herkenbaar en precies wat ik nodig had vandaag! Niet leuk om toe te geven, maar het helpt zo om bij elkaar deze herkenning vinden als moeders. Ik ga toch altijd weer even deze blogs lezen als ik me vermoeid en onzeker in mijn moederrol voel.. helpt enorm :) Veel kracht en zegen!

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *