Ik hield het niet meer.
Daar zat ik het dan goed voor elkaar te hebben.

In mijn net verbouwde huis, met mijn jarige kleuterzoon op schoot en gezonde 1-jarig babymeisje naast me bekeek ik het filmpje van Linette in Oeganda. Zwierend met haar rood-witte jurk liep ze langs een lange rij met talloze foto’s om een sponsor te kiezen. Ik probeerde me voor te stellen hoe ze zich heeft voorbereid op deze dag. De medewerkers van World Vision, de organisatie die de kindsponsoring in Oeganda al geruime tijd organiseert, vertelden me namelijk dat de kinderen het zelf mogen kiezen van een sponsor als een feest ervaren.

Want wat voor keuze hebben ze daar nou?

Linette danste langs de foto’s, draaide zich om en pakte resoluut mijn foto. De stevigheid waarmee ze hem vasthield en de glinstering in haar ogen raakten mij. Want ik zat daar, met mijn kleuter die tot anderhalf jaar geleden continu ziek was door oorontsteking. Ik hoef me hier geen zorgen te maken over medische zorg. Kan gewoon een arts kiezen. En nu hij naar school mag? Daarvoor heb ik de keus uit vele scholen. Is de beste niet in de buurt? Dan kan ik er zelfs voor kiezen mijn huis te verkopen om dichter bij te gaan wonen.

Mijn leven is vervuld van opties en mogelijkheden waar ik uit kan kiezen. En zij danste, zonder dat alles, in haar mooiste jurk omdat zíj de keus kreeg om iemand te kiezen als…  sponsor. Geen big deal, zou je denken. Maar voor haar wel.

Dat kindsponsoring impact maakt, dat is al lang bewezen. En tot nu toe swipeten wij, in een soort Tinder of Datingsite achtige setting, door de kindsponsorfoto’s op een website. Maar World Vision draait met Chosen de rollen om en laat kinderen kiezen. 

Op 24 februari mag ik als ambassadeur van World Vision het volgende Chosen feest bijwonen in Oeganda, waar 150 kinderen net als Linette hopelijk dansend hun sponsor mogen kiezen.

Ik daag je uit om jou – als je €30,- per maand kan missen – die dag ook te laten kiezen en het verschil te maken voor een kind in Oeganda. Als je je aanmeldt via onderstaande button, hang ik zelf je foto op en neem ik je (via de Instastories op ons Instagram-account) in de week van 24 februari mee in de wereld van je toekomstige sponsorkind. Dan ben je er toch een beetje bij. 🙂

P.S. Het is natuurlijk ook mogelijk samen met je vrienden, de kerk, je kring of moedergroep een kind te sponsoren. Zorg in ieder geval dat je via onderstaande button aanmeldt als je wilt dat ik je foto ophang en je de wereld van je sponsorkind via Instagram laat zien!

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Wil jij ze ontvangen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.