Ik hou van de kerstperiode. Niet alleen omdat onze drie kinderen in de maand december jarig zijn. Maar om de verwachting die elk jaar weer van deze periode uitgaat. Het welkome verwachten van de geboorte van Jezus, de Redder die komen zal.

Ook al leven we daar elk jaar naartoe, ieder jaar neem ik me voor om het intenser te beleven. Omdat het zo bijzonder is.

Tegenwoordig kan dat toeleven naar kerst op veel manieren. Advent begint dit jaar op 28 november. De komende tijd delen we wat suggesties over wat je hiervoor kunt gebruiken. We beginnen met de adventsslinger van het Nederlands Bijbelgenootschap: Welkom.

Leef toe naar Kerst met de NBG adventsslinger!

Deze adventsslinger zit verwerkt in een boekje met uitscheurbare kaartjes. Het boekje alleen al is een prachtig geheel. Fijn en stevig papier, mooie kleuren en mooie vormgeving maken de inhoud een feest voor het oog. In het boekje vind je 25 adventskaarten, een voor elke dag. Leuk om samen met je kind een adventsslinger van te maken en elke dag een kaartje toe te voegen! De adventskaarten op een houder zetten kan natuurlijk ook.

Met mooie illustraties

Op de kaart staat een mooie illustratie en/of tekst. De teksten en kaarten zijn qua taal gericht op volwassenen. Op de achterkant staat een verwijzing naar de Bijbel of een vraag over het thema welkom. Zo kan je elke dag kort maar verdiepend stilstaan bij de adventsperiode. Je ontdekt niet alleen dat Jezus heel welkom is, maar ook dat wij heel welkom zijn.

Elke bladzijde heeft een perforatierandje. Het losscheuren van de kaarten die in het boekje zitten vraagt om een klein beetje beleid. Heidi ontdekte al dat het vouwen van de perforatierand het scheuren enorm vergemakkelijkt. Zoals je op de foto ziet zijn de kaarten prachtig.

Te delen met anderen

Tof aan deze adventsslinger van het NBG is dat er ook een paar los te scheuren postkaarten bij zitten. Die kan je opsturen naar anderen, zodat zij ook ontdekken hoe welkom zij zijn.

De adventsslinger is gratis te bestellen op de site van Het Nederlands Bijbelgenootschap
Deze review is in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap tot stand gekomen.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.