Soms zit je op het goede moment op de goede plaats. Dit was bij mij een tijdje geleden ook het geval toen ik voor het blog hard aan het werk was in een gezellige lunchroom in Amersfoort. Aan de tafel naast mij zat een redactrice van uitgeverij Palmslag. Vlak voordat ik op de fiets moest springen om de naar de kids toe te gaan, belandde ik met deze redactrice in een leuk gesprek. We wisselden gegevens uit. Korte tijd later lagen er twee prachtige kinderboeken bij mij op de mat. Om te recenseren voor Power to the Mama’s. Tof he! Over die twee kinderboeken gaat deze recensie. Past mooi bij de voorleesdagen die nu gaande zijn. En één van de twee boeken kan van jou worden 🙂 

En ze zijn echt super leuk!

Dit is Flop – Annemieke van Leeuwen / Wouter Gresnigt
Toen ik de voorkant van dit boek zag, werd ik al helemaal blij. De tekening van Flop laat een gezellige, karakteristieke eerste indruk achter. Het maakt mij nieuwsgierig naar haar belevenissen. Samen met mijn oudste lees ik dezelfde avond na ontvangst nog de eerste paar avonturen van Flop. Ze maakt alledaagse dingen mee, maar de manier waarop dit wordt beschreven is zeker voor mij en mijn peuter heel herkenbaar. Vanuit de ogen van het kind worden wij meegenomen in de wereld van Flop. En elk verhaal vraagt eigenlijk om het volgende verhaal. Binnen no time is Flop een favoriet voorleesboek geworden van mijn zoontje. Oké, en ook van mij. Het zelfbedachte liedje uit het verhaal over de bakker zingen we nu standaard als we op de fiets zitten of een bakker passeren 🙂 We hopen op een deel 2 van Dit is Flop!

 

 

 

 

 

Circusdieren in gedichten – Kasper Peters / Wouter Gresnigt

Dit boek is een feestje om in te kijken. De gedichten zijn voor mijn drie-jarige nog net iets te abstract, maar het kijken naar alle dierenplaatjes is echt fantastisch. Het zien van de aap, de neushoorn, de giraffe, de olifant… ze zijn stuk voor stuk prachtig getekend en de grote platen van het opbouwen van het circus en het spel in het circus zijn een mooie zoekplaat voor de kleintjes. Om de gedichtjes te snappen moeten ze zeker wel vier zijn, sommige gedichten vragen meer denkwerk.

 

 

 

 

 

 

WEGGEEFACTIE!
Het boek Circusdieren in gedichten ga ik verloten! Mocht je kans willen maken op dit super leuke prentenboek, reageer dan onder dit bericht op de site (dus niet op de FB pagina). Vrijdagavond wordt er een winnaar geloot.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.