Voor vandaag lezen we een mooi stuk van Henri Nouwen uit ‘Brood voor Onderweg’

LIEFDE IS VRUCHTBAAR

Wij maken deel uit van een generatie die resultaat wil zien van haar werk. We willen productief zijn en met eigen ogen vaststellen wat er uit onze handen is gekomen.

Zo gaat het echter niet in het Koninkrijk van God. Vaak is er geen tastbaar resultaat van ons getuigenis voor God. Jezus zelf eindigde als een mislukking aan het kruis. Er was niets bereikt om trots op te zijn, maar zijn leven is vruchtbaarder dan je met mensenmaat kunt meten.

Wij, die Jezus’ getuigen zijn, moeten erop vertrouwen dat ons leven vruchtbaar zal zijn, ook al kunnen wij dat nu nog niet zien. Misschien zijn de vruchten ervan pas zichtbaar voor degenen die na ons komen.

Belangrijk is alleen dat we echt liefhebben. God zal onze liefde vruchtbaar maken, of we dat nu met eigen ogen kunnen zien of niet.

Lieve medemama’s,

Heb jij dat ook? Dat je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met je gezin bezig bent, maar aan het eind van de dag jezelf afvraagt wat je nu precies gedaan hebt? Ik heb dat weleens en kan dan ook overvallen worden door een onnuttig gevoel. Maar hoe belangrijk ons gevoel ook is, ze is niet áltijd een zuiver kompas. Want wat we zien, denken en voelen is niet altijd maatgevend voor hoe God ziet, denkt en voelt. Zijn kijk op ons moederschap is anders dan onze gevoelens erover.

Heb lief!

God bekommert zich vooral om één vraag: ben je aan het liefhebben? Want Zijn grote gebod is: leven volgens Zijn liefde en dit laten doorwerken in alle hoeken en gaten van ons levenshuis. En ook al is de uitwerking daarvan niet altijd direct aan het eind van de dag zichtbaar, het gaat erom dat we Hem volgen in Zijn liefdevolle voorbeeld.

  • Daarom deze vraag om de hele dag over na te denken: Ben ik aan het liefhebben? Stel jezelf deze vraag bij wat je ook doet vandaag. En misschien juist wel bij de schijnbaar onnuttige bezigheden, of wellicht bij de lastige kanten van het moederschap. Liefhebben is áltijd de juiste keuze!
  • Laat de liefde leven! Ga vandaag niet voor zoveel mogelijk doen, maar leef met aandacht, met liefde, met vrede. Verlaag je tempo, sta eens stil, haal eens diep adem, voel je lichaam, laat God tot je hart spreken. Doe minder, maar doe wát je doet, met alle liefde die God in je gelegd heeft.
  • Schrijf op wie je liefhebt en waarom. Doe het met mooie letters, op een mooie kaart. Extra uitdaging: laat het diegene weten. Stuur de kaart op, maak er een foto van, stuur een app… Het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt is de liefde!

En dan is het kleinste liefdesgebaar juist groots. En dan is het schijnbaar onbelangrijke juist van het allergrootste belang. En zelfs wat onmogelijk lijkt voor ons mensen, is dan mogelijk met Gods liefde. En zoals Henri Nouwen het zegt: “God zal onze liefde vruchtbaar maken, of we dat nu met eigen ogen kunnen zien of niet.”

Liefs Rianne

 

Foto: Hands by Rhythm in Life, Pixabay

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.