Vaak heb ik tekort aan alles. Tekort aan slaap, tekort aan geduld, tekort aan poepzakjes voor de hond. En o ja, tekort aan brood. “Rij maar langs de benzinepomp, daar verkopen ze ook brood, inclusief beleg!”, is mijn onvriendelijk advies aan mijn echtgenoot. Daarna mopper ik op de kinderen, waarom ze niet gewoon iets langer hadden kunnen slapen. En op de hond, waarom hij toch zo nodig moet gaan poepen als ik geen zakjes meer heb.

Tot overmaat van ramp is ook mijn thee op. ‘De ochtend’ is niet echt mijn ding en zeker niet zonder thee. Ik plof op de bank neer en eigenlijk wil ik gewoon huilen. Boos fluister ik naar boven: “God, ik heb gewoon van alles tekort!” en “geef me nou eens een beetje meer!” Zie hier; een doorsnee morgen in huize De Heer. Wees gerust, na tienen wordt het altijd een stuk gezelliger.

Afgelopen maand was ik in Italië. Ik logeerde, samen met 8 prachtige mama’s, in Villa Fonti. Wat een heerlijkheid! Genoeg slaap, geen poepzakjes en lieve gastvrouw Ada heeft altijd voldoende thee paraat. Op maandagmorgen kiezen we ervoor om een Bijbeltekst op te schrijven en deze uit te wisselen. In gedachten ben ik al bij de volgende morgen, die weer gevuld zal worden door hondenbrokken, rondslingerende kleding en melkpoeder. Maar nu nog even niet. Nog even diep ademhalen. Ik pak een briefje met Bijbeltekst uit het schaaltje en doe het verwachtingsvol open.

‘De HEERE is mijn Herder, het ontbreekt mij aan niets’

Ps.23:1 (NBV)

Ik slaak in mijn hoofd een diepe zucht en vraag me af waarom ik geen andere tekst had kunnen pakken. Braaf zoek ik, gewapend met pen en papier een rustige plek. Ik ga deze Lectio Divina gewoon maar doen. Al snel hussel ik de stappen door elkaar. Ik bid, net zoals thuis op de bank, Heer, het ontbreekt mij vaak van alles en nog wat. Wat moet ik toch met deze tekst?!”. Thuis had ik wellicht de strijd gestaakt, maar nu zie ik links en rechts mijn groepsgenoten lezen en bidden, dus moet ik toch nog even doorgaan. Vertwijfeld pak ik maar mijn eigen Bijbel en zoek Psalm 23. Daar lees ik:

‘De HEERE is mijn Herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb!’ (HTB)

Opeens weet ik het. Hier kan ik wat mee! Of, beter gezegd, God zorgt dat mijn hart er iets mee kan. Ik krijg misschien niet alles wat ik wil, ik krijg misschien niet altijd meer dan genoeg, maar ik krijg wat ik nodig heb. En niet tekort. Dat klopt, Heer…” Geef ik beschaamd toe.

Al bijna 30 jaar lang krijg ik gewoon elke dag wat ik nodig heb. Misschien niet altijd meer dan genoeg poepzakjes, melkpoeder en geduld. Maar wel altijd genoeg genade, moed en liefde. Verwonderd kijk ik om me heen, genietend van het prachtige uitzicht en de stilte. Achter me hoor ik dat de thee klaargezet wordt. Het is net alsof God wil zeggen: “Kind, zie je wel wat je allemaal krijgt?” En stil antwoord ik: “Dank u Heer, het is weer meer dan genoeg voor vandaag.”

Wil jij ook een weekend ‘meer dan genoeg’, of zeg maar gerust ‘mega-veel’?!
Je kunt nog mee in september!

Foto: Unsplash – Allen Taylor

Dit blog is geschreven door Corine, deelnemer van het Faith Mama Relax weekend afgelopen mei 2019 waar Joanneke begeleider was.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.