Dit boek kreeg ik van mijn schoonmoeder toen ik in verwachting was van ons tweede kindje. Ik had al een super leuk jongenskind en daar zou er gauw eentje bijkomen. Ik werd officieel nog meer een jongensmama. šŸ™‚

Ik als jongensmama
Toen ik zag hoe mijn Ć¼ber enthousiaste, open, ontdekkende en energierijke (toentertijd) dreumes mij vorig jaar elke dag weer voor een uitdaging stelde wat betreft ā€œnieuwe jongensdingenā€, begon ik mijzelf echt af te vragen hoe ik dit zou moeten doen als er twee van die stuiterballen zouden zijn. Dit boek kwam dan ook meer dan geroepen. En het is het antwoord op een heleboel vragen en uitdagingen.

Prettig leesbaar en mooi vormgegeven
ā€œMegamamaā€™s en superzonenā€, is prettig leesbaar boek. Het is geschreven door twee jongensmamaā€™s. Echt een boek uit de praktijk. De schrijfsters kennen als geen ander de dynamiek die jongens met zich meebrengen. Het boek richt zich in mijn beleving meer op jongens vanaf 2-3 jaar, maar met enige creativiteit kun je er vanaf dat ze kunnen lopen voor een gedeelte wel mee uit de voeten. Bedenk dan wel dat de spanningsboog kort is.

Het boek zit boordevol doe-tips. Weet je even niet wat je op een vrije dag moet doen met al die energie? Dan vind je zeker weten iets in dit boek. Tenten bouwen, kikkers kweken, matras glijden, ridder spelen of een zeepglijbaan maken in de tuin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan ā€“met deze tips- echt gewoon bij jou thuis. Veilig en net zo spannend als een grote speeltuin. Helemaal leuk is dat er naast een hoop thuisdingen, ook een hoop dingen instaan voor een leuk dagje uit. Een leuke is bijvoorbeeld je Ā eigen avonturendag bedenken. Klinkt toch hartstikke stoer?

Naast de broodnodige doe tips, staan er ook een heleboel achtergrondartikelen in over bijvoorbeeld ā€œhet jongensbreinā€ en waarom jongens doen wat ze doen. Ook wordt er aandacht besteed aan geloofsontwikkeling en delen andere mamaā€™s hun ervaringen in columns. Een zeer waardevolle toevoeging vind ik het hoofdstuk van Henk Stoorvogel, boegbeeld van de 4e Musketier in Nederland. Buiten zijn, helden, uitdagingen maar ook voorleven wat je belangrijk vindt. In het kort wordt door hem ingegaan op deze onderwerpen, maar het schetst een mooi en belangrijk kader.

Mooie onderwerpen staan er in he! Dit is nog niet eens alles. Het is eigenlijk gewoon te veel om op te noemen. Daarom nog even in het kort: het gaat over het waarom van jongensdingen, dat zeĀ uitdagen, stoeien en ruziemaken. Over leuke dingen doen en de realiteit waarmee je met jongens te maken krijgt. Over gamen en hoe dit verantwoord kan, samenĀ spelen, hun kwaliteiten en geloof. En dat het uiteindelijk ook best goed komt met die brutale mond. šŸ˜‰

Een aanrader voor alle jongensmamaā€™s dus. En heb je een stoere meid, dan denk ik dat je er wat tips en uitjes betreft ook erg veel aan kunt hebben. BenĀ je net als ikĀ geĆÆnteresseerd?

Het boek is te verkrijgen voor ā‚¬14,95. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

Ā 

Schrijf je in voor de Monday Maildate!Ā 

Ā 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.