MOMS UNITED GROUP

 

Heb je het verlangen om jouw geloof te delen met andere moeders? Vrouwen die in dezelfde levensfase zitten als jij, genieten van dezelfde dingen als jij en tegen dezelfde vragen, twijfels en (on)zekerheden aanlopen? Vind je het fijn om elkaar te bemoedigen en ondersteunen? Gewoon omdat moeders dat zo hard nodig hebben en verdienen? Start dan nu eenvoudig een M.U.G. of sluit je aan bij een M.U.G.!

Foto: www.justjet.nl

M.U.G. staat voor Moms United Groups. Natuurlijk met een knipoog naar een lekker grote koffiemok, die we als moeders zo goed kunnen gebruiken.

Al langer leeft bij PTTM het verlangen om een soort moeder-groeigroepen te starten. Veel moeders hebben behoefte aan een moment waarop je met elkaar je motherhood struggles kunt delen maar ook over het geloof kunt praten of kunt bidden met elkaar. Maar ja. Hoe, wat, waar en met wie dan?

PTTM heeft daar iets op bedacht. De kracht van PTTM is eerlijkheid, oprechtheid, geloof linken aan moederschap en mensen met elkaar verbinden. Dat zijn precies de ingrediënten voor een Moms United Group! Een groep moeders (twee of meer, maar om ook echt inhoudelijk gesprekken te kunnen voeren is een groep van vier of vijf wel de max) spreekt af en toe met elkaar af en praten onder het genot van hun koffie of thee (of een biertje of wijntje als het moment zich daarvoor leent ;-)) over het moederschap, – en eventueel daaraan geloofsgerelateerde onderwerpen.

Hoe werkt het en hoe meld ik mij aan?
Je bent vrij om samen met een aantal moeders een M.U.G. te vormen. Je meldt bij ons even dat je een groep bent gestart, zodat we je op de hoogte kunnen houden van M.U.G. gerelateerde onderwerpen. Stuur hiervoor een email naar mug@powertothemamas.nl

Studiemateriaal
Daar wordt voor gezorgd! Jij regelt een paar moeders voor jullie M.U.G. waarmee je een of twee keer per maand afspreekt, wij regelen de rest. Maandelijks levert PTTM themamateriaal aan wat je in je groep kunt gebruiken (lees wel even het stukje over auteursrecht). Dit materiaal is voor twee momenten: eentje voor een koffie- of theemoment waarbij ook prima kinderen kunnen ronddartelen en eentje voor een rustigere setting, idealiter zonder kinderen. Kan toch dat wijntje een keer op tafel.

Het ene moment is wat praktischer (en daardoor makkelijker te bespreken met kids) en het andere moment gaat meer de diepte in (dan is een rustigere setting fijn). Je bent verder zelf vrij in hoe je het materiaal gebruikt, jullie kunnen zelf het beste inschatten wat wanneer voor jullie groep werkt. En als je het niet gebruikt, ook prima.

Auteursrecht
Op ons materiaal zit altijd auteursrecht, offline en online. Dit betekent dat je het niet voor andere doeleinden mag gebruiken, mag kopiëren of mag publiceren op internet. Wel mag je natuurlijk schrijven over hoe gaaf het is om met elkaar te delen en verwijzen naar PTTM zodat meer moeders ons leren kennen en een M.U.G. starten.

Wat kan er verder met een M.U.G.?
Naast het thematisch bespreken van onderwerpen rondom moederschap en vrouw zijn, kunnen jullie bijvoorbeeld ook een groepsapp maken waarin je met elkaar gebedspunten of leuke dingen kunt delen. Speeldates, extra koffiedates, avondjes uit… bedenk het maar en het kan!

En verder?
Naast de maandelijkse input, organiseert PTTM een paar keer per jaar nog extra activiteiten. Denk hierbij aan een Powertalk-walk met of zonder kinderen en een Moms United Groups Night Out. Daarover volgt later meer info. Ook is het mogelijk om speciaal voor jouw M.U.G. of voor een aantal M.U.G.’s uit de regio een lezing of workshop te laten verzorgen door PTTM. Check voor meer info de website.

Zijn er kosten aan verbonden?
Het voorbereiden en ontwikkelen van de maandthema’s kost tijd en geld. Maar we blijven het gratis beschikbaar stellen zolang het kan. Wel zouden we het tof vinden als je PTTM steunt met een gift, maar hierin ben je zo vrij als een vogel. Wil je wel geven, dan mag je vrijwillige bijdrage (of gift) naar: NL88RABO0317994735 t.n.v. Power to the Mamas.

Aan de extra activiteiten, printmedia die ontwikkeld wordt en de workshops/lezingen die je kunt organiseren zijn wel kosten verbonden. Maar daarover vind je meer op de website als het wordt aangeboden.

Nog even op een rijtje waar een PTTM Mamas United Group staat voor:
– Verbinden: PTTM wil graag moeder met elkaar verbinden. Niet alleen online, maar ook in real life. Een M.U.G. is hiervoor een manier. Het doel? Onderling praten over moederschap, geloven en het leven zodat je kunt groeien. Een ontmoeting kan met of zonder kinderen. Eén of twee keer per maand. Dat is allemaal aan jullie.
– Delen: Binnen een M.U.G. kun je jouw verhaal delen en gezellig samenkomen. We hebben respect voor elkaar en hanteren de waarden Liefde, Aanvaarding, Vergeving.
– Groeien: We geloven dat jij door te delen met elkaar en met God gaat groeien in jouw rol als moeder én vrouw. Door middel van het studiemateriaal, de blogs en extra activiteiten zoals workshops en events wil PTTM hier een bijdrage aan leveren.
– Geloven: We geloven in God de Vader, Zijn Zoon Jezus en de Heilige Geest die in ons woont. PTTM ontwikkelt het materiaal voor de groepen met die basis en we hopen dat jullie God meer mogen ervaren in jullie leven als moeder, vrouw en kind van Hem.
– Leven: We houden van het leven en we weten dat het niet altijd makkelijk is. En juist samen delen is zo fijn en iets om dankbaar voor te zijn. Dat willen wij met de M.U.G. ook uitstralen.
– Genieten: Prediker schrijft in de Bijbel dat we vooral ook mogen genieten van het moment. En dat is wat we binnen de Moms United Groups ook vooral mogen doen. Geniet van elkaar en het leven, en houd je oog daarbij op Hem gericht.

We hopen met het hele PTTM team dat je met elkaar gaat verbinden en zo mooie gesprekken maar vooral groeimomenten met elkaar door gaat maken. God is erbij, en Hij leidt ons in alles. Ook in het moederschap! Dus waar wacht je nog op?

Aanmelden doe je via mug@powertothemamas.nl