Soms kom je op straat een andere mama tegen. Eentje die je na één blik helemaal begrijpt. Dan weet je weer dat je als mama allemaal dezelfde fases doormaakt, de een wat meer dan de ander. Ik had dat laatst ook en schreef deze ode aan mama. Voor ons allemaal.

We geven elkaar een glimlach. Jij op jouw bakfiets, ik op die van mij. Beide een bak vol met grut en tassen. We kennen elkaar niet en toch voel ik me met jou verbonden. We zijn mama. Ook jou is een kind of twee gegeven. We weten hoe het is. Mooie dagen en pittige dagen. Intense moeheid en diepe liefde.

We schenken elkaar juist daarom misschien wel een glimlach. In een glimp bij het voorbij gaan zien we elkaars brakke nachten en voelen we het diepe geluk van een nacht van zeven uren slapen achtereen. Maar ook de laarsjes vol met modder en soms wormpjes in de poep. Waarschijnlijk ga jij ook wel eens met de hele hijsa naar de dokter. Ja, soms ook midden in de nacht. Doktersposten, dierentuinen en de speeltuin om de hoek. Dat zijn bekende uitjes. Als het even mee zit krijgt de bieb ook nog een bezoek.

Lieve mama op de fiets, mijn glimlach is voor jou. Want samen staan we bij de kassa met een kind dat niet meer wil. Waarmee we ook lachen, dansen of verkleden misschien. Spelen is namelijk onze dagbesteding.

Wat ben ik blij dat ook jij intens geniet van even alleen. Een koffie in een tentje of een filmpje op de bank. Die momenten zijn voor jou net zo waardevol.

Lieve mama op de fiets. Ik zwaai nog even naar jouw grut. Ze zijn zo lief, ze zijn zo leuk. En ik weet hoe het voelt als ze nachten liggen te hoesten, of een ander kind ze buitensluit. Als je moederhart zo pijn doet van de harde werkelijkheid.

Dag mama, ga maar gauw, je hebt vast haast. Je moet vast gaan. Je moet ze brengen naar het schoolplein of het kinderdagverblijf. Een vergeten boodschap halen of snel naar het OKC. Of is het wellicht een clubje, iets van dansles of muziek. Ga maar gauw, lieve mama op de fiets. Ik schenk jouw mijn glimlach op deze volle, mooie, drukke, chaotische, gezellige dag.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.