Als gezin aan de slag voor een ander? Misschien voel je wel eens de behoefte een cake te bakken en een paar plakken uit te delen aan de buurvrouw aan de overkant van de straat, omdat je denkt dat ze wel wat aandacht kan gebruiken. Maar durf je niet zo goed ‘zomaar’ iets langs te brengen. Zet die schroom vandaag maar aan de kant en ga met je kinderen (en partner) aan de slag. Wie mogen jullie tot zegen zijn? Suzanne Struiksma schreef voor de stille tijd challenge van het #powerbook Rejoice & Reload dit gezinsmoment over durven luisteren naar Gods stem.

Een hartje op een stokje

Een tijdje geleden was ik met mijn dochter van zes in de bloemenwinkel. Daar verkochten ze vilten hartjes op een stokje, om in een bos bloemen te stoppen. Mijn dochter moest en zou zo’n hartje hebben. 

Ik vond het niet zo nodig, maar ze bleef volhouden. ‘Want dan kan ik die aan iemand geven die verdrietig is, zodat die weer vrolijk wordt!’ Het hartje werd gekocht, en dochterlief ging in de supermarkt op zoek. En ja hoor, na een minuut of tien sprak ze een wildvreemde mevrouw aan. ‘Hoi, deze is voor jou. Omdat je lief bent.’

De vrouw keek eerst even vragend mijn kant op en nam toen voorzichtig het hartje aan. ‘Nou, dat kan ik goed gebruiken!’ zei ze, en haar hele gezicht klaarde op.

Je laten leiden door God

Doe jij dat wel eens? Volwassenen vinden het nog best ingewikkeld om Gods stem te verstaan, maar voor veel kinderen is het verrassend simpel. Wat kan het een leuk avontuur zijn om je door God te laten leiden. Zie het als een soort andersom schat zoeken: je hebt zelf de schat al en je gaat op zoek naar wie die goed kan gebruiken. Dat kun je heel goed als gezin samen doen!

Aan de slag!

1. Bedenk een plan. Wat vinden jullie leuk om te doen of maken? Iets lekkers bakken? Een mooie tekening maken?

2. Maak je allermooiste knutsel of allerlekkerste baksel. Of juist een paar kleine knutsels, een hele plaat met koekjes… als het maar iets is waar je iemand blij mee kunt maken. 

3. Ga op zoek. Vraag aan God wie Hij blij wil maken. Is er iemand in je straat die het moeilijk heeft? Iemand uit de kerk? Of durf je tijdens een wandeling in het bos te speuren naar iemand die wel wat bemoediging kan gebruiken? Bid er samen voor.

4. Zijn jullie eruit? De dapperste van het stel (en dat is vast niet papa of mama) mag uitdelen. Je kunt zelf kiezen wat je erbij wilt zeggen. Bijvoorbeeld: ‘Dit is voor jou omdat God jou lief vindt.’ Of ‘God wil graag mensen blij maken en dan werken koekjes heel goed, alsjeblieft!’

5. Praat erover na. Wat heb je geleerd. Wat was spannend? Wat was leuk? Zou je dit nog eens willen doen? 

Dit gezinsmoment staat in de stille tijd challenge van het #Powerbook Rejoice & Reload, dat compleet is uitverkocht! Wil jij twee keer per jaar het nieuwste #Powerbook met eerlijke columns over het moederschap, inspirerende artikelen over opvoeden en relaties, plus input voor je geloofsleven ontvangen? Word Mom Squad Member! Dan krijg je naast de #Powerbooks veel meer herkenbare en opbouwende content voor christelijke moeders en toegang tot een exclusieve online omgeving. 

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.