OVER POWER TO THE MAMA’S

Rise and shine! You are doing awesome

Power to the Mama’s is hét online platform voor alle christelijke moeders die op zoek zijn naar eerlijke, echte en oprechte verhalen over het moeder zijn. Met alles wat daarbij hoort. Real life verhalen uit de praktijk vind je op onze site en social kanalen (Facebook en Instagram). Maar ook maken wij mooie bijbelstudies en andere overdenkingen, zowel online op ons blog als offline in gedrukte media.

Ons doel is met elkaar delen en van elkaar leren over het leven, over geloven, over moeder zijn, het opvoeden en vrouw zijn. Want het lijkt van tevoren misschien zo makkelijk, moeder zijn in combinatie met al die andere rollen, maar in de praktijk loopt iedereen wel een keer ergens tegenaan. 😉 Juist dan als je het even pittig hebt, willen we je laten zien dat ook dan Gods Licht op je schijnt.

Hoe we moeders willen bemoedigen?
• Met gratis content in de vorm van blogs en artikelen op de website
• Met Moms United Group (M.U.G.) materiaal dat gebruikt kan worden in groeigroepen
• Door middel van online en offline challenges 
• Door middel van boeken, kaarten en andere merchandise
• Door middel van events en activiteiten waarbij elkaar & God ontmoeten én ontspannen centraal staat

De volgende generatie
Als moeder (en ouders in het algemeen) heb je een belangrijke rol. Je maakt het verschil voor jouw kinderen, je bouwt aan de volgende generatie. Daar is vaak zat moed, kracht en wijsheid voor nodig. Zeker als het even pittig is of als er tegenslagen zijn. Sta op en schitter (in de context van Jesaja 60) is onze basis. Omdat wij geloven dat wij moeders met hulp van God kunnen schitteren en licht kunnen zijn in ons gezin en daardoor impact hebben op de toekomst van onze kinderen. 

Onze pijlers:
• Bemoedigen door eerlijke, oprechte verhalen te delen
• Motiveren door te verbinden met elkaar
• Inspireren door Gods Woord en Waarheid, via events, workshops, blogs, boeken en andere media
• Activeren en laten groeien door middel van de M.U.G., (stille tijd) challenges en andere leuke activiteiten

En bovenal willen we ook GENIETEN van het leven dat we hebben gekregen. Van de grote en de kleine dingen. Omdat er altijd iets is om dankbaar voor te zijn. Daarom zijn er regelmatig leuke weggeefacties op onze site of social media, houden we van humor en maken we regelmatig grapjes (uiteraard gepast) en vieren we minstens een keer per jaar een MAMA feestje voor onze volgers en andere belangstellenden.

Boeken
Niet alleen online zijn we actief. Daniëlle Koudijs schreef in 2017 het Power to the Mama’s Kraamjournal en het Dank & Gebedsboek. Mei 2018 kwam het nu uitverkochte boek #Powertalks voor mama’s uit, voor alle moeders die weinig tijd hebben maar wel behoefte hebben aan eerlijk & bemoedigend leesmateriaal. In november 2019 en mei 2020 komen er nieuwe boeken uit: de #powerbooks, vol inspirerende #powertalks, tips van professionals en stille tijd challenges met gezinsmomenten. Je krijgt deze #powerbooks (en meer) gratis als Mom Squad Member!

Wie werken er mee? 
Samen met een team vrijwilligers schrijven en bouwen we aan dit platform. En dat is een flinke klus. 🙂 Wil je meehelpen? Kijk dan hier op welke manier dat kan.

Hoe is PTTM ontstaan?

Power to the Mama’s is in mei 2016 opgericht door Daniëlle Koudijs:
“Sta op en schitter!” is een gedeelte van een Bijbeltekst uit Jesaja 60:1. Deze tekst kreeg ik begin 2016 op mijn hart, vlak na de geboorte van mijn jongste zoon (december ’15). Het was een turbulente tijd waarbij heftige reflux een grote spelbreker was. De eerste drie maanden na de geboorte werd er door mij dan ook niet zoveel geschitterd. Nadat medicatie werd voorgeschreven voor Jesse, de rust bij hem terugkeerde en ook bij de rest van het gezin (zoon Mads uit ’13 en man Jos), kwam ik op een gegeven moment tot de conclusie dat het met mij echt niet goed ging. Een bijna-burn-out, bleek later. Maar gelukkig was ik nog niet zover dat ik niets meer kon. Een herstelproces volgde.

De eerste twee woorden van de tekst uit Jesaja hebben mij steeds geholpen door te gaan in de pittige tijd: Sta op. Sta op. Sta op. Doorgaan voor mijn gezin, maar ook omdat ik God dankbaar ben voor wat Hij in mijn leven heeft gedaan. Omdat Zijn Licht altijd op ons schijnt. Langzaamaan ging ik elke week een stapje vooruit. Mijn taak als moeder kon ik weer steeds beter uitvoeren. De onrust werd langzaam minder. De creativiteit die al lange tijd weggedrukt werd door stress en drukte kwam weer terug. Mijn talent en liefde voor schrijven mocht ik weer gaan oppakken. En dat werd met open armen ontvangen door veel lezers op andere blogs. Ik begon ook buiten mijn gezin weer te schitteren als moeder, als vrouw, als mens. Weet je hoe gaaf?

En toen legde God op mijn hart om te gaan delen met andere moeders, omdat er veel meer moeders zijn die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Moeders die zoeken naar echte, oprechte verhalen waarin ze zich kunnen herkennen. Waardoor ze geïnspireerd en gemotiveerd worden. Waardoor ze de motivatie vinden om het verschil te blijven maken voor hun gezin. Een fris en oprecht christelijk blog voor (jonge) moeders ontstond. Een Sta op en schitter challenge volgde eind 2016. En vele moeders deden mee, waardoor het platform ontzettend groeide. Inmiddels zijn we zo’n beetje hét online platform voor christelijke moeders geworden.

Ik hoop dat Power to the Mama’s voor jou een plek mag zijn waar je herkenning vindt in de verhalen die ik en de andere bloggers delen. Waardoor je een lach op je gezicht krijgt, of soms een traan op je wang omdat het je raakt, om wat voor reden dan ook. Waar je handvatten vindt voor situaties waar veel moeders vaak tegenaan lopen.

Onze taak als moeder
Lieve medemoeders, we hebben een belangrijke taak. We hebben invloed op wat de volgende generatie gaat doen. Die generatie leg jij namelijk elke avond in bed, om vervolgens midden in de nacht weer te moeten troosten. Voor die generatie smeer jij elke ochtend die broodjes, om vervolgens een explosie van kruimels en rotzooi weer op te ruimen. Voor die generatie zit je misschien soms in een opvoedcrisis en heb je waarschijnlijk regelmatig het gevoel “oké, en nu?” Maar weet dat wat je nu doet, hun fundament is voor later.

Ik bid dat je net als ik blijft opstaan en blijft schitteren als moeder, als vrouw, als mens. Zodat je met wie jij bent in Hem het verschil kan maken voor jouw omgeving. Omdat God dat voor ogen heeft voor ons allemaal. Daarom is de hele Bijbeltekst Sta op en schitter! (Jesaja 60:1) ook de tekst waarop Power to the Mama’s is gebaseerd. Omdat ik het elke moeder gun!

Wie is Daniëlle Koudijs?
Daniëlle heeft in 1983 haar intrek genomen in deze wereld. Ze is moeder van twee zoons (Mads ’13 en Jesse ’15) en een dochter (Fenne ’18) en getrouwd met Jos. Naast Power to the Mama’s werkt Daniëlle als content- en conceptontwikkelaar voor verschillende organisaties. Ze schrijft en ontwikkelt boeken en geeft ook weleens een workshop bloggen voor beginners. Ook voor de Club van relaxte moeders schrijft ze af en toe een blog. Haar quote: “Iedereen heeft een verhaal en iedereen heeft een publiek dat het wil horen. Ik help het je graag vertellen.”