Yes! Pasen komt er weer aan! Tijd voor broodjes in de vorm van kuikentjes, verse jus d’orange en gekookte eieren tijdens de Paasbrunch. En na de brunch zoeken we in het zonnetje samen met alle broers, zussen, neven en nichten de in de tuin verstopte Paashazen en chocolade eieren. Dat is toch Pasen?

Nee, natuurlijk niet.

Althans, niet voor ons. Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die denken dat de Paashaas de echte reden is van die fijne extra vrije dag, maar wij niet. En jullie hopelijk ook niet. Maar hoe leer je je kinderen op een laagdrempelige manier dat Jezus voor ons gestorven is en dat Pasen ondanks de verdrietige gebeurtenis eigenlijk heel goed nieuws is? Dat het licht brengt in ons leven?

 
Aanbod

Tegenwoordig is er een heleboel aanbod omtrent de christelijke feestdagen. Ook voor materiaal rondom Pasen. Daar doen wij zelf door middel van de Paastafelverhalen ook aan mee. Wie ook heel goed nadenkt over geloofsopvoeding en het aanreiken van interessante middelen, is Studio Sprankel. Eerder schreven wij al een review over hun Kerstproject. In samenwerking met Studio Sprankel schrijven we nu over het Paasproject: een supercompleet, mooi en inspirerend pakket voor kinderen (en hun ouders) over Pasen. Ook de 40-dagenkaarten van Studio Sprankel verdienen wat aandacht.

 
Paasproject ‘Leef in het Licht’

Wat een tof thema, want wat is er nu beter dan in Zijn Licht leven? Het Paasproject van 2018 was een groot succes. De creativiteit van de dames van Studio Sprankel spat van hun producten af. Het Paasproject van dit jaar bevat wederom verschillende elementen: kleurplaten, verwijzingen naar bijbelgedeelten, posters, knutselmaterialen voor bij de knutselopdrachten, poppetjes voor bij de posters, een toffe raamtekening met krijtstift en zelfs aan een deurhanger waarmee je aangeeft dat je aan het bidden bent is gedacht. Alles wat je nodig hebt om op interactieve wijze met je kinderen het Paasverhaal te beleven wordt meegeleverd. Inclusief een handige handleiding waarin staat beschreven hoe je alles kunt gebruiken. Zo kun je in de drie weken voor Pasen alle zes thema’s doorlopen die worden beschreven.

Het Paasproject biedt een interessante, afwisselende en verdiepende mogelijkheid om met elkaar naar het Paasfeest toe te leven. Een goede mix van luisteren, praten, lezen en doen!

 

 
40-dagenkaarten

Wil je met je gezin in de lijdenstijd elke dag toeleven naar Pasen? Dan zijn de 40-dagenkaarten interessant. Voor elke dag in de lijdenstijd staat er op deze kaarten o.a. een lied, bijbeltekst, knutselidee of opdrachtje die jou en je gezin laten stilstaan bij deze bijzondere tijd. De kaartjes zet je op een hip houten blokje dat bij de kaartjes wordt meegeleverd.

Wij zijn enthousiast over beide producten.Vooral het Paasproject is leuk voor het hele gezin. Door de meegeleverde materialen kun je er twee keer per week echt een bijzonder moment samen van maken. Aangevuld met een dagelijks momentje met behulp van de 40-dagenkaarten leef je wat ons betreft heel mooi naar Pasen toe.

 

 

Ben je nou benieuwd naar het Paasproject of de 40-dagenkaartjes? Klik dan gauw door naar de website van Studio Sprankel!

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Sprankel. De inhoud is van Power to the Mama’s.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.