“Er was eens een prinses in een land hier ver vandaan.” Dit zou zomaar de eerste zin kunnen zijn van een boek van mijn dochter. Noortje is 2 jaar, maar de prinsessen en sprookjes zijn niet meer weg te denken uit haar leven.

Wat is het bijzonder om te zien wat voor aantrekkingskracht de jurken, de kroontjes en make-up hebben. Toen Noortje nog maar 1 jaar was, vond ze het al prachtig om te zien wanneer ik make-up op deed. Het duurde niet lang of Noortje vroeg om blush op haar wangen. Ik betrapte mij er op dat ik vervolgens tegen haar zei dat ze een mooi meisje is. Maar dit is ze juist ook zonder blush! Toch zijn we het allemaal wel gewend, denk ik. Als ik op een dag net iets meer moeite doe voor mezelf krijg ik een prachtig compliment van mijn man. Maar juist op een dag dat ik me beroerd voel en om alles kan huilen, heb ik het eigenlijk nodig dat hij zegt dat hij van mij houdt.

Vorige week hadden we mijn dochter beloofd dat ze een prinsessenjurk mocht uitzoeken. Wat hebben wij genoten! Maar ook het winkelpersoneel en het winkelend publiek zag ik met een grote glimlach meegenieten. Elke jurk moest gepast worden, waarna Noortje de hele winkel heen en weer rende en eindigde voor de spiegel. Ik denk dat we wel vier keer zo’n parade hebben gehad. Onderweg vond Noortje de ene keer een roze tasje, dat ze dan omdeed en de andere keer een haarband met glittersterren. De blik in haar ogen en haar lach waren goud waard!

Het heeft me wel aan het denken gezet. Vindt Noortje de jurken zo mooi omdat ze een meisje is? Of is het omdat God ons als vrouw zo heeft gemaakt? Man en vrouw als evenbeeld voor Jezus en Zijn gemeente. Eigenlijk weet ik wel zeker dat dit is hoe God ons heeft gemaakt. Ik besef wel dat ik hier bij Noortje voorzichtig mee om moet gaan, want helaas zien veel meiden en vrouwen niet meer hoe mooi ze zijn.

Een paar dagen nadat we de jurk hebben uitgezocht zegt Noortje tegen een vriendinnetje dat ze een ‘mooi meisje’ is. Op dat moment werd mijn hart helemaal warm. Als we elkaar zo kunnen bemoedigen en er voor elkaar kunnen zijn, met zo’n simpele zin, dan wordt de wereld vast een stukje mooier.

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Foto: Pixabay

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.