Bidden voor je kind is hartstikke mooi. Maar ook een grote verantwoordelijkheid. In onze drukke tijd vol verplichtingen en afleidingen is het soms ook lastig. Waar bid je eigenlijk allemaal voor? Stormie Omartian geeft in het boek ‘de kracht van biddende ouders’ 32 onderwerpen waar jouw kind gebed voor nodig heeft.

De indeling van het boek herkende ik van haar andere boek; “De kracht van de biddende vrouw”. Ze begint per onderwerp met voorbeelden uit haar eigen leven en omgeving, daarna volgt een gebed dat je kunt oplezen en eindigt ze met een aantal bijpassende Bijbelteksten om het gebed extra kracht te geven. Haar kinderen zijn inmiddels volwassen, dus je komt voorbeelden over jonge kinderen tegen maar ook over volwassen kinderen.

Sommige onderwerpen lijken nog helemaal niet van toepassing op mijn jonge kinderen, maar, zegt ze: “We moeten ook bidden voor de toekomst en we moeten bidden tegen de gevolgen van gebeurtenissen uit het verleden”. Juist dan heb je de vrijheid om de veilige basis te leggen die jouw kind in de toekomst nodig zal hebben. Nu bidden kan betekenen dat jouw kind later misschien helemaal niet met die uitdagingen te maken zal krijgen.

Het wordt me door dit boek wel duidelijk. Vanaf het moment dat jouw kindje in jouw buik begint te groeien, kun je al bidden voor zijn of haar toekomst! Bij een aantal hoofdstukken besef ik mij dat ik er nog niet eens over heb nagedacht daar ook voor te bidden. Het doet mij goed om juist die hoofdstukken te lezen.

Een voorbeeld is ‘Honger naar kennis’. Het IQ van je kind neem je misschien voor lief. Misschien lijkt het niet beïnvloedbaar. Maar wat gebeurt er als je bidt dat jouw kind een nieuwsgierigheid gaat ontwikkelen om te leren, om dingen te ontdekken? Wat voor invloed kan dat hebben op zijn/haar leven?

Tijdens het lezen kwam ik wel een paar uitspraken en voorbeelden tegen die ik wat te Amerikaans vond. Soms twijfelde ik aan of het wel ‘van deze tijd’ is. Maar ik respecteer de manier waarop Omartian met bepaalde uitdagingen omgaat en God hierin betrekt. Dat wil ik ook wel. Elke uitdaging in de opvoeding, in het leven van mijn kind wil ik voor God (leren) neerleggen. Want in deze wereld komt er zoveel op ons af, dat we soms niet eens meer zien waar ons kind allemaal mee te maken krijgt.

Het boek heeft mij doen beseffen hoe hard onze kinderen ons gebed nodig hebben en het inspireert mij om meer -en anders- voor mijn kinderen te bidden. Ik kan nu dieper op bepaalde onderwerpen ingaan en haal zelfs wat ideeën uit haar voorbeelden die ik wil toepassen in ons gezin.

Als je het boek uit hebt, kun je weer overnieuw beginnen met lezen. Je kunt ook een lijstje maken met de onderwerpen, om ze regelmatig weer mee te nemen in je gebed. Want we stoppen natuurlijk niet met bidden, toch?

Het boek “De kracht van biddende ouders” is een boek van Uitgeverij Gideon en is hier te koop voor €14,95

Veel leesplezier!

–  Nelissa

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.