Martine en haar gezin (man en 3 kinderen) testten voor ons het boek Eet ze! Haar dochter Laura (16 jaar) mocht het boekje Truste! testen. In beide gevallen een klusje wat alles behalve vervelend was om te doen. Hieronder kun je lezen wat zij ervan vonden. De boeken zijn geschreven door Janneke Burger. 

“Het boek Eet ze! is een ontzettend leuk boek om aan tafel met je gezin te lezen.” schrijft Martine. Ze schrijft verder:

“De stukjes om te lezen zijn kort en vragen altijd om reactie. Zo is het ook voor de ‘wiebel kinderen’ leuk en goed vol te houden. Je hoort en leest elke dag een stukje uit de bijbel. Je kunt vervolgens met elkaar delen wat jij daarvan vindt en hoe jij dingen met God doet in je dagelijks leven.

Wat ik vooral mooi vond is dat het gebruik van dit boek altijd leidde tot een gesprekje. Meestal over het onderwerp waarover we lazen maar soms ook over iets anders. Dit boekje creëert een stukje tijd voor elkaar, samen met God. Dat is bijzonder en en waardevol. Volgens onze jongste heeft het boek ook nog eens precies de goede maat.  Groot genoeg om het niet makkelijk kwijt te raken in ons drukke, chaotische gezin.

Ik denk dat het voor kinderen in de   basisschool leeftijd goed aansluit. Voor tieners vanaf 14 jaar is het net iets te kinderachtig. Ik zou het boek Eet ze! zeker aanraden. Het lijkt me een erg leuk cadeau om weg te geven.

img_7323

Zie hier een pagina uit het boek Eet Ze!

Laura (16 jaar) over Truste!
“Ik wil altijd graag nog even bijbel lezen voor ik ga slapen, maar soms is dat best moeilijk om vol te houden. Een poosje terug ben ik begonnen met het boekje Truste! Ik heb het bijna geen avond overgeslagen.” schrijft Laura over haar ervaringen met Truste! Ze vertelt verder: 

“Truste! is een soort dagboekje met God. Het zijn maar hele korte stukjes tekst dus het leest makkelijk. Soms vond ik een tekst ook zo mooi dat ik hem in mijn bijbel opzocht en er een langer stukje van las. Er worden in Truste! leuke vragen gesteld waardoor je toch anders op je dag terug kijkt. Je kunt ook dingen invullen en tekenen, zo wordt het boekje echt van jou. Soms moest ik als er overdag iets gebeurde ook gelijk denken aan het boekje, dat ik het ‘s avonds in m’n boekje ging schrijven. Zo dacht ik bij veel kleine dingetjes zomaar aan God.

Ik vind het wel echt een meidenboek dus ik zou hem graag aan een vriendin of één van mijn nichtjes geven. Het is echt wel een aanrader! Eén minpuntje… voor mijn leeftijd is het eigenlijk wel een beetje te kinderachtig. Het is meer iets voor kinderen van de basisschool of eerste twee klassen van de hogere school. Maar hoe dan ook, zeker een leuk boekje.”

De ouders van Laura over Truste! 

“We vonden het erg leuk om te zien dat het boekje activerend werkt. Dingen opschrijven, aankruisen, tekenen. Het is lekker interactief. Bijbelteksten die Laura mooi vond lazen we vaak nog een keer in de bijbel. Zo leefde het toch meer.”

img_7324Zie hier een pagina uit het boek Truste!

Truste! en Eet ze! in de winkel

Eet ze! kost €12,95 en is hier (klik op link) te koop bij bol.com Hetzelfde geldt voor Truste! Voor €12,95 te verkrijgen bij bol.com

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.