Maak tijd om te relaxen. #hoedan

Lekkere dooddoener hè? Heb je het al zo druk, zeggen wij dat je tijd moet maken om te relaxen. 😬

Maar even serieus. Denk hier eens over na: Moet je alles wat je gepland hebt echt doen? Ben je niet te streng voor je zelf? Heb je taken op je bordje die je beter door een ander kunt laten doen?

Cut yourself some slack!

Je kan en hoeft niet alles te doen. Laat de boel soms even lekker de boel!

  • ga in plaats van de keuken poetsen even op de bank hangen met een kop thee (en bijvoorbeeld een fijn worshipmuziekje) ZODRA je kids ‘s avonds slapen (en dus niet eerst je keuken opruimen…)
  • ga eerst eens een film of serie kijken als de kinderen op school zitten
  • pak eerst dat dagboekje als ze buitenspelen of slapen
  • plan op een vaste avond in de week jouw sportavond/bijkletsavond met vriendinnen of een moment met je gebedsmaatje
  • spreek met je partner af (als je die hebt) dat de een op zaterdag en de ander op zondag mag uitslapen
  • geen partner? Vraag een vriendin of kennis met kinderen of jullie met enige regelmaat een speeldate kunnen plannen zodat je om en om een keer je handen vrij hebt
  • zeg dat etentje af of maak een selectie van de meest belangrijke seizoensopeningen die zich de komende tijd aandienen. De rest komt echt wel weer een keer!
Maak de balans op

Heb je het gevoel dat je door jouw to-do-list niet weet waar je moet beginnen? Maak dan eens een lijstje met twee kolommen. In de ene kolom zet je alle dingen die je energie geven en in de andere de dingen die energie kosten. Hoe ziet je lijstje eruit? Kun je wat energievreters schrappen?

Pssst! Het is ook waardevol om deze opdracht met je partner te doen. Hoe ziet zijn lijstje eruit? Zijn er dingen die je kunt ruilen met elkaar (dingen die jou energie kosten maar die hij niet vervelend vindt bijvoorbeeld) waardoor je meer balans krijgt?

Je vindt deze opdracht overigens ook uitgebreider in het Kraamjournal (boek voor net bevallen mama’s) en in #Powertalks voor mama’s (boek voor alle mama’s).

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.