Win tijd door efficiënt te zijn

Als je efficiënter werkt, krijg je meer tijd en als het goed is minder stress. Let op: dit betekent niet dat je harder moet gaan werken, dit gaat over verplaatsen en combineren van activiteiten.

Bijvoorbeeld:

Creëer overzicht in je week door het op te schrijven
  • maak elke zondagavond een overzicht van alle activiteiten, afspraken, werkdagen en andere niet te vergeten momenten in de week. Zet ze bijvoorbeeld op een weekplanner of koop een agenda met weekoverzicht. Schrijf hierop ook wanneer je welke huishoudelijke taken je wilt doen en welk dagdeel/welke dagdelen je vrij wilt houden voor tijd met de kids/je gezin. Het lukt niet altijd je er helemaal aan te houden, maar het is voor jou en eventuele partner wel een middel om overzicht te bewaren 🙂
Een rustigere ochtend regel je de avond ervoor:
  • Dek ’s avonds de tafel
  • Leg terwijl je kids in bad zitten alvast kleren klaar voor de volgende dag
  • Pak na het eten de tassen voor de volgende dag in en kijk wat er voor iedereen op het programma staat
  • Smeer voordat je naar bed gaat de boterhammen voor de volgende ochtend alvast en zet ze in de koelkast
  • Sta vervolgens niet later op omdat je ’s ochtends meer tijd hebt, dan wordt het alsnog stressen
  • Zet je wekker 5 a 10 minuten eerder en geniet even van de rust in huis, haal diep adem en lees de dagtekst uit de YouVersion Bijbel App, Dagelijkse Broodkruimels of een dagboekje dat je al hebt
Een relaxtere avondspits op dagen dat jullie allemaal laat thuis zijn regel je op een ander moment:
  • Kook in het weekend extra maaltijden voor de dagen waarop je werkt
  • Stel op een van de ‘laat thuis’ dagen een makkelijke maaltijddag in (lees: pizza, patat, eten laten bezorgen)
  • Spreek af met vrienden dat je om de week een keer voor elkaar kookt of bij elkaar kunt aanschuiven, uiteraard alleen handig als je kinderen niet al om 19.00u in bed hoeven te liggen. Het geeft en lucht in je avondspits en het zorgt voor het aanhalen van vriendschappen, wat ook weer een ontspannende activiteit is die we vaak ook te weinig in onze agenda hebben staan

Zo zijn er vast voor jouw eigen situatie andere dingen te bedenken. Hoe kan jij tijd winnen door efficiënter te zijn of taken op andere dagen te plannen?

Pssst… vanavond om 19u verschijnt er een toffe weggeefactie op Facebook en Instagram! Het pakket op de foto hiernaast wordt verloot onder de gegadigden.
Heb je nou geen Facebook of Instagram maar wil je wel kans maken op dit toffe pakket? Reageer dan onder dit blog. Voor iedereen die wel FB of IG heeft: houd FB en IG vanavond in de gaten!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.