Zo nu en dan krijg ik wat leuks toegestuurd voor Power to the Mama’s. En soms koop ik een boek of iets anders moois dat ik eigenlijk heel graag wil recenseren. Nu ik met nesteldrang aan het opruimen was en deze nog niet eerder geshowde producten vond, ze doorkeek en wilde gaan opbergen, kon ik het niet laten om door mijn enthousiasme over al het moois toch iets over deze toffe dingen te schrijven. Misschien heb je er wat aan, want er zitten mooie dingen tussen die ook nog eens lief zijn voor de portemonnee. Superfijn voor de dure decembermaand, toch?

En bijzonder… is ook dat het boekje “Als iemand overleden is” er tussen zit. Een boekje speciaal ontwikkeld door Simone Beijer (Uitvaartzorg Simone Beijer), om kinderen die te maken krijgen met een uitvaart te helpen begrijpen wat er gebeurt.

Eline Hoogenboom is oprichter van Huis van Belle, zelfstandig ondernemer, kersverse moeder en vooral enorm goed in eerlijk zijn. Dat is ze ook in het boek #notsoperfect waarin ze schrijft over het durven falen: “Ik beschrijf mijn verhaal van tegenslag en hoe ik daar een weg in vond. Met heel veel praktische tips, het raakt je en maakt je aan het lachen. #notsoperfect is een inspirerend boek over de kracht van niet zo perfect willen zijn, leven zonder filters en de achterkant van het perfecte plaatje. In het boek staan naast mijn verhaal ook interviews met inspirerende vrouwen.” Benieuwd naar dit boek? Klik dan op de foto!
God stond aan het begin van je bestaan en heeft een plan met jou. Omdat Hij je heeft gemaakt, ben je tot grote dingen in staat. Onze blogger Joanneke heeft het model Your cup of tea ontwikkeld om je te helpen je bestemming te vinden. Alles wat je doet met jouw Talent, tot Eer van God en tot hulp van Anderen, is your cup of TEA. Waar krijg je energie van? Wat past bij jou? Waar ga je van stralen? In Your cup of tea vind je inspirerende gedachten, interviews, foto’s, bijbelstudies en praktische opdrachten. Een waardevol boek voor iedereen die zijn talent tot eer van God wil inzetten! Benieuwd naar het boek? Klik op de foto! 
Tot rust komen in het tumult van je gezin? Dat kan volgens stiltetrainer Mirjam van Vegt. Daarom heb ik dit boek gekocht, om het te leren. Ik ben er nog in bezig (het boek is het meest geschikt voor kinderen vanaf 7 maar sowieso leerzaam voor ouders), maar dit praktische, eerlijke en humoristische boek laat zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is. “Hoezo geen stille tijd mogelijk? God is te vinden in het dagelijkse uitdagende leven. Wie een kind ontvangt, ontvangt Mij, belooft Jezus. Wie anders leert kijken, ontdekt in zijn eigen huis lucht en ruimte.” Ik ben benieuwd hoe ik het over een tijdje ervaar! Ook benieuwd naar dit boek? Klik op de foto! 
Van een collega kreeg ik deze kleur- en doeboekjes die hij heeft gemaakt voor www.erismeer.nl Superleuke kleurboekjes voor peuters- en basisschoolkinderen voor een betaalbare prijs vind je op hun website. En als je dan toch gaat kijken, klik dan eens door naar hun kaarten en andere producten.

De kleur- en doeboekjes zijn verkrijgbaar voor €1,25 per stuk. Mooie prijsjes voor leuke cadeautjes!
Klik op de foto voor meer info! 

Wat ik ook kreeg van mijn collega is dit zwangerschapsweekboek. Het is al een wat ouder boekje, maar heeft nog steeds veel moois in zich. Week voor week neemt Mirella van Schaaijk je mee door je zwangerschap. Je kunt je belevenissen opschrijven en elke week staat er ook een bijbeltekst of gebed in het boekje.

Wil je meer weten over dit boek? Klik op de foto! 

Houden jouw kinderen van kleuren en Biblejournaling? Sinds een tijdje is er dit boek helemaal speciaal voor kinderen! Met 28 verhalen uit de Jeugdbijbel, die ze met een nieuwe blik zullen lezen. Elk hoofdstuk is voorzien van een illustratie en een tekst in handlettering. Schilder de toren van Babel af, kleur David en de reus en laat je fantasie los op het verhaal van Jezus’ terugkomst. Voor onze jongens nog te moeilijk, maar voor kinderen vanaf groep 3 volgens mij wel geschikt.
Meer info over dit boek? Klik op de foto!
Om iets meer verdieping aan te brengen in het geheel rondom kerst, gebruiken wij sinds vorig jaar dit boek: Pak het grootste geschenk maar uit! Een prachtig boek van Ann Voskamp, speciaal voor gezinnen met kinderen. We lazen vorig jaar voornamelijk de verhaaltjes, maar dit jaar gaan we ook de leuke opdrachtjes doen zover dat kan met peuter, kleuter en straks een kleine baby.
Wat mij vooral aanspreekt aan dit boek, is dat het wordt benaderd vanaf de boom van Jesse (Isaï), vader van David, aan het begin van de bloedlijn van Jezus. Zo neem je de geschiedenis van waar Jezus vandaan komt ook mooi mee! Benieuwd naar dit boek? Klik op de foto!
Ik heb een Vriend is een lief boekje over Jezus; de bijzondere Vriend die altijd bij je is.‘Ik heb een Vriend’ is het eerste deel uit de serie De kleine wonderwolkjes; De liefde van Jezus voor de allerkleinsten. Geschikt voor vanaf 2 jaar. Speciaal voor de adventstijd heeft de Wonderwolk deze toffe adventsslinger ontwikkeld. Hang samen met je kind elke dag een nieuw kaartje aan deze decoratieve slinger. Een mooie manier om samen het kerstverhaal te beleven. Inhoud: 1 slinger met houten kralen, v.v. ophangringen, 24 knijpertjes en 24 kaartjes. Wil je meer weten over deze producten? Klik op de foto! 

 

Simone Beijer is een prachtig mens. Zij heeft Jos en mij getrouwd als trouwambtenaar. Zo mooi en toepasselijk dat ze sprak over de Vrucht van de Geest die mocht gaan groeien in ons gezin op een reguliere, ambtelijke bruiloft! Maar naast bruiloften ontwikkelde zij een liefde voor het zorgen voor mensen die te maken krijgen met afscheid nemen van dierbaren.

Sinds 2015 is Simone dan ook fulltime uitvaartbegeleider. Als moeder treft het haar elke keer weer als ze kinderen verdriet ziet hebben om het verlies van een dierbare. Daarom maakte ze dit boekje: Als iemand overleden is. In dit boekje legt Simone uit wat er met iemand gebeurt als iemand overlijdt, is er ruimte voor het maken van tekeningen, het opschrijven van dingen en het plakken van foto’s. Zo heeft het kind zijn eigen verwerkingsboekje dat kan helpen alles een plekje te geven. Ik vind het een prachtige manier van uitreiken naar- en zorgen voor onze allerkleinsten als ze te maken krijgen met zoiets groots als rouw en verlies.

Wil je meer weten over dit boekje? Klik dan op de foto. Bij vragen over het boekje kun je het beste het contactformulier op Simone haar website invullen.

P.S. Een aantal van deze boeken zijn ook te koop of te bestellen in de (christelijke) boekhandel bij jou in de buurt. Laten we die kleine ondernemers niet vergeten! 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een reflectie tool waarmee 2021 lekker kan beginnen!

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.