Moederdag. Vriendendag. Zussendag. Burendag. Valentijnsdag. Secretaressedag. Dag van de leraar. Wat mij betreft hebben al die dagen hetzelfde doel: je waardering en liefde naar iemand uiten.

Maar toch heeft Moederdag (net als Vaderdag) wel iets bijzonders. Het draagt een soort verbinding in zich mee die je niet met iedereen hebt. Die je misschien niet eens met je eigen vader of moeder hebt. Ik geloof dat sommige mensen in hun buurman of buurvrouw meer ‘moeder’ kunnen ervaren dan in hun eigen moeder. Het gaat om een soort onvoorwaardelijke diepe connectie. Zo eentje die je altijd bij God kunt ervaren.

‘Net zoals een moeder haar kind troost, zo zal Ik jullie troosten. Ja, jullie zullen in Jeruzalem worden getroost.’ JESAJA 66:1 BB

‘Ik ben zo rustig en tevreden als een kind dat gedronken heeft, bij zijn moeder op schoot.’ PSALMEN 131:2 BB 

In deze teksten lees je iets warms over moeders. En dat is denk ik ook hoe God moederschap in beginsel heeft bedoeld. Een warm nest, een veilige haven, liefdevol.

Troost, liefde, rust, geborgenheid, acceptatie, bescherming. Dat zijn misschien wel de mooiste dingen die je wilt voelen op Moederdag. Dingen die je mag vieren, omdat je je geliefd en veilig voelt. Helaas weten we allemaal dat deze dingen lang niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Misschien heb je deze dingen zelf gemist bij jouw moeder en vind je deze dag maar lastig. Of misschien niet en zou je de ontvangen liefde en warmte graag willen doorgeven maar ben je ongewenst kinderloos.

Ik geloof dat je -net zoals God Vader en Moeder tegelijk kan zijn- de liefde en geborgenheid mag ontvangen en mag uitdelen aan de mensen om je heen. Ik bid je toe dat je dat mag vieren vandaag. Weet dat God tegelijk je Vader en Moeder wil zijn. Perfecte ouders bestaan niet, maar gelukkig is onze God ook een perfecte Moeder. Hij is alles in één en wil je dat ook allemaal geven.

En als jij zo’n (buur)vrouw bent die als een moeder is voor anderen (of het nou je eigen kinderen zijn of niet), dan wil ik je danken voor je liefde en toewijding. Je bent super waardevol bezig. Door wie je bent en wat je doet laat je Gods moederhart zien aan de mensen om je heen. En dat is het mooiste Moederdagcompliment dat je kunt krijgen!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.