4.29 uur
4.58 uur
5.15 uur

Voor de derde keer hoor ik mijn jongste zoontje murmelen in zijn slaap. Dit keer blijft het daar niet bij. ’Mama, mama, mama’, komt er ietwat angstig uit z’n keel. Dan begint hij harder te roepen. Met een zucht sta ik op en ik loop naar hem toe. Snel prevel ik in een schietgebedje, want ik wil rust uitstralen als ik bij Jesse kom.

Ik kniel naast zijn bed neer. Zijn handje zoekt de mijne en ik houd hem vast. ’Ga maar lekker slapen lieverd’, fluister ik verbazingwekkend zacht en bovennatuurlijk rustig. Terwijl ik zijn handje streel, verlang ik in toenemende mate naar mijn eigen bed. Het is zo’n nacht waarbij doorslapen op m’n verlanglijstje staat. Ik ben nu 37 weken zwanger en heb al een aantal slechte nachten achter de rug. Mijn lijf zit te vol met baby om nog lekker te kunnen liggen. Ik ben moe. Chagrijnig. Al met al niet de beste ingrediënten voor fris en empathisch moederschap.

Maar terwijl ik daar bij mijn zoontje zit, lukt het me om kalm te blijven. Het raakt mij als ik zie hoe snel hij weer rustig is, hoe hij zich omdraait en weer verder slaapt. Wat een vertrouwen stelt deze kleine jongen in mij. En wat is het een voorrecht om voor hem, zijn broer en straks onze dochter zo’n veilige haven te mogen zijn.

Dat wil ik zijn.

‘Heer, wat mag ik hiervan leren?’, vraag ik met een brok in mijn keel. Ik vind het moederschap namelijk best vaak pittig, vooral als de vermoeidheid de overhand neemt. Dan zijn de lontjes kort en de explosies heftiger. Dan is de veilige haven voor mijn gevoel ver te zoeken. En helaas gebeurt dat vaker dan ik zelf zou willen.

‘Je hoeft het moederschap niet alleen te doen want Ik ben bij je.’ (Naar Jesaja 41:10)

’Wees niet bang. Bij Mij zijn jouw gezin en jij veilig.’ (Naar Psalm 91:2)

’Leg je leven in Mijn hand en Ik zal je leiden.’(Naar Psalm 31:4 en 31:6)

’Ik zal teder voor de moeders met hun kleintjes zorgen.’(Jesaja 40:11)

‘Want je bent Mijn geliefde kind, gekroond met glans en glorie.’ (Naar Marcus 1:11 en Psalm 8:6)

‘Er is een hoopvolle toekomst voor jou en je gezin weggelegd, niet eentje vol zorgen.’ (Naar Jeremia 29:11)

‘Bid en wees altijd dankbaar, want dan zal Mijn Vrede je bewaren in Jezus Christus.’ (Filippenzen 4:6-7)

‘Als je je moe en zwaar belast voelt, strek dan uit naar Mij.’ (Mattheus 11:28-30)

‘Blijf op Mij vertrouwen. Op Mij alleen.’ (Naar Spreuken 3:5-6)

‘Geloof dat Ik altijd voor je zal zorgen.’ (Naar Filippenzen 4:19)

‘Ik zal je helpen en Ik ben altijd bij je.’ (Naar Jozua 1:9)

‘Omdat Ik van je houd.’ (Jesaja 43:4)

Het is God die deze woorden in mijn hart fluistert. Ik loop terug naar mijn slaapkamer en schrijf ze op. En terwijl ik dat doe, dank ik God voor Zijn liefde en trouw. Voor Zijn power die altijd beschikbaar is en de overvloedige bron waaruit wij mogen putten.

Inmiddels is het 5.49 uur. Met een gevuld hart ga ik weer slapen.

Dit blog verscheen eerder in november 2018.

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.